23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αμερικανικά drones «χτενίζουν» τη Γάζα για τον εντοπισμό ομήρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν πτήσεις με drones (άοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη) πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας , ώστε να συμβάλουν στον εντοπισμό και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο. Η κίνηση αυτή έρχεται με φόντο την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν  στο Τελ Αβίβ με σκοπό να συζητήσει τις εξελίξεις για τον πόλεμο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «παρέχουν συμβουλές και βοήθεια στους Ισραηλινούς εταίρους» με αυτές τις πτήσεις που ξεκίνησαν «μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου».

Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 240 όμηροι κρατούνται εντός της Λωρίδας από τη Χαμάς.

Από την πλευρά της, την Τετάρτη, η παλαιστινιακή οργάνωση ανέφερε ότι επτά όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό ενώ στις 26 Οκτωβρίου υποστήριξε ότι «περίπου 50» όμηροι είχαν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Πίεση στον Νετανιάχου για ανθρωπιστικές παύσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ στο δεύτερο ταξίδι του στο Ισραήλ σε διάστημα ενός μηνός, έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στο αρχηγείο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο Τελ Αβίβ και θα ακολουθήσει ευρύτερης σύνθεσης σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Ισραήλ.

Στόχος της επίσκεψης είναι, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, η άσκηση πιέσεων για ανθρωπιστικές παύσεις στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη της Γάζας που βρίσκεται υπό αδιάκοπο βομβαρδισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό