18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ακυρώθηκε τελευταία στιγμή αποστολή του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε την ακύρωση μιας πτήσης με βοήθεια στο Μαρόκο την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, το οποίο επλήγη το περασμένο Σάββατο από τον πολύ ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, λόγω «νέων απαιτήσεων» της τελευταίας στιγμής που κατέστησαν την αποστολή αδύνατη.

«Για λόγους στους οποίους ούτε εμείς ούτε οι εταίροι μας στην Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου έχουμε καμία επιρροή, την τελευταία στιγμή ανακοινώθηκαν νέοι κανονισμοί και απαιτήσεις, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η απογείωση του αεροπλάνου σήμερα», εξήγησε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός (DRK). Η οργάνωση δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτές τις εξελίξεις, καθώς οι άνθρωποι επί τόπου χρειάζονται επειγόντως βοήθεια μετά τον ισχυρό σεισμό», ο οποίος έχει αφήσει πίσω του σχεδόν 2.900 νεκρούς και 2.500 τραυματίες.

Έκκληση για κεφάλαια ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ

Η πτήση προς το Μαρόκο επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Λειψίας στην ανατολική Γερμανία την Πέμπτη, σε απάντηση σε έκκληση για βοήθεια από την Ερυθρά Ημισέληνο του Μαρόκου, σύμφωνα με την DRK.

«Η παράδοση ανθρωπιστικών αγαθών σε συμφωνία με τον εταίρο μας επί τόπου είναι απαραίτητη για την ανθρωπιστική αποστολή του κινήματός μας και για τους ανθρώπους επί τόπου», επέμεινε, προσθέτοντας ότι εργάζεται «σκληρά» για να «εξαλειφθεί η καθυστέρηση».

Σεισμός στο Μαρόκο: «Κολλάει» η γαλλική βοήθεια λόγω των τεταμένων διπλωματικών σχέσεων

Μέχρι σήμερα, το Ραμπάτ έχει αρνηθεί ορισμένες προσφορές διεθνούς βοήθειας, επικαλούμενο κυρίως υλικοτεχνικές προκλήσεις.

Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται πως στόχος είναι να αποφευχθεί μια «συμφόρηση» της βοήθειας προς τις χειρότερα πληγείσες περιοχές και χωριά, στα οποία η πρόσβαση είναι μερικές φορές πολύ δύσκολη. Μόνο ομάδες αρωγής από ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, έχουν λάβει άδεια εισόδου στη χώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό