19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ακυρώθηκαν οι Hamilton και Leclerc από το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών για τεχνική παράβαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά τον έλεγχο των μονοθέσιων από την τεχνική ομάδα της FIA λίγη ώρα μετά το πέρας του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών στην πίστα του Όστιν, διαπιστώθηκε ότι τα μονοθέσια των Lewis Hamilton και Charles Leclerc ήταν παράτυπα και ως εκ τούτου αποκλείστηκαν από τα αποτελέσματα του αγώνα.
Πιο συγκεκριμένα, στα μονοθέσια των δύο οδηγών υπήρξε παραβίαση των τεχνικών κανονισμών που αφορούν το πάτωμα του μονοθεσίου τους και συγκεκριμένα το πάχος τους, το οποίο ήταν μικρότερο των 9 χλστ. που προβλέπεται ως κατώτατο όριο και δεν συμμορφώνονται με το άρθρο 3.5.9 e) των τεχνικών κανονισμών της F1 του 2023.

Και οι δύο ομάδες έστειλαν έναν εκπρόσωπο για να μιλήσει στους αγωνοδίκες, δηλώνοντας ότι η υψηλή φθορά στο πάτωμα ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα του συνδυασμού της ανώμαλης πίστας και του προγράμματος του Σαββατοκύριακου, με τον Sprint αγώνα, που ελαχιστοποιούσε τον χρόνο προετοιμασίας και ελέγχου του αυτοκινήτου πριν την έναρξη του αγώνα της Κυριακής.
Η ακύρωση των Hamilton και Leclerc φέρνει αλλαγές στην τελική κατάταξη του GP των ΗΠΑ, με τη βαθμολογούμενη 10άδα να διαμορφώνεται ως εξής, με τον Logan Sargeant να σημειώνει τον πρώτο του βαθμό στην F1.

Θέση
Οδηγός
Ομάδα

1
Max Verstappen
Red Bull Honda

2
Lando Norris
McLaren Mercedes

3
Carlos Sainz
Ferrari

4
Sergio Perez
Red Bull Honda

5
George Russell
Mercedes

6
Pierre Gasly
Alpine Renault

7
Lance Stroll
Aston Martin Mercedes

8
Yuki Tsunoda
AlphaTauri Honda

9
Alexander Albon
Williams Mercedes

10
Logan Sargeant
Williams Mercedes

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό