23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αιματοχυσία! Οι Ρώσοι κατέλαβαν τον οικισμό Βέσελε του Ντονιέτσκ όσο Su-25 πυρπολούσαν Ουκρανούς από ψηλά (Βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρομαχτικές οι εξελίξεις για το Κίεβο, το οποίο είδε ακόμη έναν ουκρανικό οικισμό στο Ντονιέτσκ να περνά στα χέρια της Μόσχας

Ρωσικά Su-25 επιτέθηκαν θέσεις Ουκρανών στρατιωτών στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, ενώ ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τον οικισμό Βέσελε στο Ντονιέτσκ.

Su-25: Ένα Τρομερό Βίντεο

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής κρατικής αμυντικής σελίδας Zvezda του Κρεμλίνου, πληρώματα επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων πραγματοποίησαν πλήγματα ακριβείας με μη κατευθυνόμενους πυραύλους έναντι εχθρικών οχυρών και εχθρικού ανθρώπινου δυναμικού στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ.

Μετά την χρήση των εναέριων πυραύλων τους, οι πιλότοι της Μόσχας πραγματοποίησαν ελιγμούς για να αποφύγουν πιθανούς εισερχόμενους εχθρικούς πυραύλους και τέλος επέστρεψαν με ασφάλεια στον διάδρομο προσαπογειώσεών τους. Σύμφωνα με τους Ρώσους, όλοι οι πύραυλοι των Su-25 έπληξαν με επιτυχία τους ουκρανικούς στόχους.

«Απογειωθήκαμε και εισήλθαμε στην περιοχή της αποστολής. Δουλέψαμε με μη κατευθυνόμενες ρουκέτες. Ολοκληρώσαμε την προσέγγιση, επιστρέψαμε στο πεδίο προσαπογειώσεων, όπου και προσγειωθήκαμε» δήλωσε ο πιλότος ενός Su-25 με την κωδική ονομασία Berkut.

Νωρίτερα η Zvezda είχε αναφέρει πως ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη Su-25 είχαν εξουδετερώσει ουκρανικό πεζικό με μη κατευθυνόμενους πυραύλους. Εκτός από ουκρανικό προσωπικό σε εκείνη την αποστολή είχαν καταστραφεί και εχθρικά οχυρά.

Κατέλαβαν τον Οικισμό Βέσελε οι Ρώσοι

Σε άλλη πρόσφατη είδηση, την οποία μεταδίδει η ρωσική πύλη Avia-pro, το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε σημαντικές επιτυχίες κατά την διάρκεια αποστολών στο Ντονιέτσκ. Μία από τις νεότερες αναφορές αποκαλύπτει πως ο ρωσικός στρατός απέκτησε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Βέσελε στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ.

Η απελευθέρωση του Βέσελε, όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι, ήταν αποτέλεσμα ενεργών δράσεων μονάδων της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Νότος. Αυτή η επιτυχία ήρθε μία περίοδο που οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν αργά αλλά σταθερά στην κατεύθυνση του Ντονιέτσκ, δείχνοντας σε όλον τον πλανήτη πως η δύναμη του ουκρανικού στρατού εξασθενεί πολύ γρήγορα.

Επιπρόσθετα, το Κρεμλίνο ανέφερε πως έλαβαν χώρα επιθέσεις μεγάλης κλίμακας που προκάλεσε η ρωσική αεροπορία, το ρωσικό πυροβολικό και ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων κατά θέσεων και εξοπλισμού της 22ης, της 42ης και της 93ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή των οικισμών Κλετσίιβκα και Αντρίιβκα. Ως αποτέλεσμα αυτών των πληγμάτων ο ουκρανικός στρατός έχασε σημαντικό αριθμό εξοπλισμού και αντρών, μετέδωσε το ρωσικό υπουργείο. Οι απώλειες έφτασαν τους 260 άντρες, 1 άρματα μάχης, 2 οχήματα μάχης πεζικού και 17 λοιπά οχήματα.

Τέλος, ως αποτέλεσμα πυρών κατά ουκρανικού πυροβολικού ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 3 ουκρανικά πυροβόλα τύπου M777, 1 αυτοκινούμενο Paladin και 1 αυτοκινούμενο Gvozdika, όπως και ένα σοβιετικό D-30.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό