23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (27/1) αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής, κά.

Σημειώνεται πως χθες, Παρασκευή οι αγρότες των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας προχώρησαν σε πανηπειρωτική διαμαρτυρία στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικότερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά έκαναν αρχικά προσυγκεντρώσεις στις εισόδους της πόλης των Ιωαννίνων και στη συνέχεια προχώρησαν σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο.

Από τα βασικά τους αιτήματα είναι η μείωση του κόστους παραγωγής με επιβολή πλαφόν στα 7 λεπτά ανα Kwh για το αγροτικό ρεύμα, καθώς και οι κατώτατες εγγυημένες τιμές, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στο κόστος και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Παράλληλα, τόνισαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί, ακόμη και με κλείσιμο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό