19.3 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Αγιορείτικα eshops – Η «τίμια» ξυλεία, ο «άγιος» οίνος και οι τιμές… κόλαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Στον κόσμο του μάρκετινγκ φαίνεται πως έχουν μπει για τα καλά αρκετές Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, οι οποίες με τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων επιχειρούν να γνωστοποιήσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους πολίτες.

Από εικόνες, ιερά βιβλία, φυλαχτά, καντήλια μέχρι κρασί, λάδι, βότανα και καυσόξυλα Μονές όπως αυτή των Ιβήρων, του Βατοπαιδίου, της Σιμωνόπετρας  και του Παντοκράτορος έχουν επιστρατεύσει το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ στοχεύοντας σε ευσεβείς και μη πελάτες που τελικά θα γεμίσουν το ηλεκτρονικό καλάθι τους με διάφορα προϊόντα είτε θέλοντας να ενισχύσουν οικονομικά τις Μονές είτε επειδή εκτιμούν πως ό,τι παρασκευάζεται στον Άθωνα είναι πιο υγιεινό και διαφέρει κατά πολύ από τα εργοστασιακά τυποποιημένα προϊόντα. 

Βατοπαιδινό sms – πρόσκληση στο eshop

Ενδεικτικό αυτής της νέας τάσης είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες η Μονή Βατοπαιδίου που φαίνεται πως απέστειλε μαζικά μηνύματα στους υποψήφιους αγοραστές με σκοπό να μεγαλώσει το πελατολόγιο της. Το μήνυμα ήταν απλό και άμεσο: «Αποκτήστε τα αγαπημένα σας βατοπαιδινά προϊόντα μέσω του νέου eshop της Μονής».

Από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Μονής, εκτός από τα φυσικά και προς κατανάλωση προϊόντα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα κλασικά εκκλησιαστικά αντικείμενα όπως μοσχοθυμιάματα σε 12 διαφορετικά αρώματα και εικόνες με τιμές που ανταποκρίνονται σε όλα τα πορτοφόλια αφού τα προς πώληση αντικείμενα και σκευάσματα ξεκινούν από λίγα ευρώ έως κάποιες εκατοντάδες ευρώ.

Η «τίμια» ξυλεία και ο «άγιος» οίνος

Η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας από το 1970, πρωτοποριακά για την περιοχή, προσέτρεξε σε επιστήμονες Δασολόγους για την επιστημονική και ορθολογική διαχείριση του δάσους της. Σχεδιάσθηκε και εφαρμόσθηκε έκτοτε η όλη διαχείριση, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές του Υπουργείου Γεωργίας και το πατροπαράδοτο γηγενές στο Άγιον όρος σύστημα καλλιέργειας της καστανιάς.

Πλέον μπορεί να επεξεργαστεί στις εγκαταστάσεις της προϊόντα πριστής ξυλείας, όπως κολώνες, σανίδια, πλάκες. Κατά την παραγωγή χρήσιμης ξυλείας παράγονται και καυσόξυλα, τα οποία διατίθενται σε χονδρική πώληση. Τα είδη που είναι διαθέσιμα προς πώληση είναι αυτό της καστανιάς, της δρυός και της οξυάς, οι τιμές των οποίων αναφέρονται αναλυτικά στον τιμοκατάλογο πελατών.

Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, που είναι πνευματικό ίδρυμα των Σέρβων ηγεμόνων Σάββα και Συμεών, των πρώτων της δυναστείας των Νεμάνια, οι μοναχοί από τα κτητορικά κτήματα τους, παρασκευάζουν κρασί από το 1198, οπότε και ιδρύθηκε το μοναστήρι.

 Σε μία έκταση 170 στρεμμάτων, στο Πεδίο του Αγίου Σάββα, καλλιεργούνται οι μοναδικές ποικιλίες Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. 

Τα αγιορείτικα κρασιά που παράγονται αποκλειστικά στο Άγιον Όρος, στο οινοποιείο της Μονής Χιλανδαρίου διατίθενται προς πώληση μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος που διαθέτει η Μονή.

hilandarwines.com

hilandarwines.com

Η φύση του Αγίου Όρους είναι ομολογουμένως μοναδική, με ανεπανάληπτη βιοποικιλότητα και ανέγγιχτη ομορφιά. Υπάρχουν βότανα καταπραϋντικά, ηρεμιστικά, διεγερτικά, με ιδιότητες επουλωτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιβιοτικές. Έτσι και στην Μονή Παντοκράτορος του Αγίου όρους, τα τελευταία χρόνια, γίνεται μία συστηματική προσπάθεια για την καλλιέργεια και την αξιοποίηση των ευεργετικών ιδιοτήτων τους. Βότανα τα οποία πλέον μέσω και του e-shop μπορούν να αποκτήσουν και οι πολίτες .

eshop.pantokrator.gr

Ευεργετικές ιδιότητες όμως έχει και το μέλι του Αγίου όρους, το οποίο οι διακονούντες πατέρες με πολύ μεράκι, αγάπη και σεβασμό προς τη φύση και τη μέλισσα συλλέγουν και συσκευάζουν, παραμένοντας πιστοί στην αγιορείτικη παράδοση.

eshop.pantokrator.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό