22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αίσιο τέλος για τους εγκλωβισμένους στην Πάρνηθα: Τους απεγκλώβισε η ΕΜΑΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τα τρία εγκλωβισμένα άτομα στην Κυρά Πάρνηθας καθώς άρμα της 1ης ΕΜΑΚ κατάφερε να τους προσεγγίσει και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν δυσμενείς, υπήρχε χαμηλή νέφωση, περιορισμένη ορατότητα, ασθενής χιονόπτωση και έπνεαν άνεμοι περίπου 9 μποφόρ.

Νωρίτερα είχε τεθεί σε ετοιμότητα ένα ελικόπτερο Βell ώστε να πετάξει αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες, ενώ πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο. Ο δρόμος ήταν και είναι κλειστός και υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία άτομα είχαν εγκλωβιστεί στο σημείο από αργά το βράδυ της Τρίτης 30/1, λόγω της χιονόπτωσης από την κακοκαιρία AVGI, με την επιχείρηση διάσωσης να μετατρέπεται σε θρίλερ.

Το χρονικό

Οι αρμόδιοι τούς είχαν ζητήσει να κινηθούν προκειμένου να τους διασώσουν, καθώς το ελικόπτερο που προσέγγισε το σημείο δεν μπορούσε να επιχειρήσει λόγω ανεμοθύελλας στην περιοχή.

Οι εγκλωβισμένοι ενημέρωσαν τις Αρχές ότι έχουν βενζίνη στο όχημά τους και είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, τους εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν πεζή καθώς ένας από αυτούς είναι υπέρβαρος και δεν μπορεί να περπατήσει, ενώ ακόμα ένα άτομο έχει πόνους στο πόδι.

Στο σημείο βρέθηκαν δύο ερπυστριοφόρα, ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, δύο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού για να ανοίξουν τον δρόμο.

Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία  και δύο άτομα που είχαν παγιδευτεί από τα χιόνια σε δρόμο στη Φυλή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό