18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ίδρυση, λειτουργία και γνωστοποίηση λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης

Ειδήσεις Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε η νέα απόφαση 14715/ΓΓ4/2022 σχετικά με τη διαδικασία, περιεχόμενο και δικαιολογητικά, παράβολο, χρηματικό ποσό και κυρώσεις για την έγκριση της ίδρυσης και λειτουργίας και τη γνωστοποίηση της λειτουργίας δραστηριοτήτων στον τομέα της εκπαίδευσης.

Στο πεδίο εφαρμογής της εμπίπτουν τα Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κολλέγια, με ενδεικτικούς κωδικούς NACE 85.41 και 85.59.Αρμόδιες αρχές είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Ειδικότερα:

(α) Για την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής, κατά το άρθρο 109 του ν. 4622/2019 και, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

(β) Για την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας Κολλεγίων, ο αρμόδιος Γενικός Διευθυντής, κατά το άρθρο 109 του ν. 4622/2019 και, εφόσον δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

(γ) Για την έγκριση ίδρυσης και λειτουργίας και τη γνωστοποίηση λειτουργίας Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, το Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Η ισχύς της νέας απόφασης αρχίζει δύο μήνες μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. (ΦΕΚ Β’ 609/12-02-2022)

Δείτε την απόφαση στο αρχείο του κόμβου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό