19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ήττα στην παράταση για Ολυμπιακό στη Βαρκελώνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν θηρίο στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χάνοντας στην παράταση με 79-78, ύστερα από το 67-67 της κανονικής διάρκειας.

Οι «ερυθρόλευκοι», που γνώρισαν την πρώτη ήττα στη φετινή Ευρωλίγκα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και τώρα περιμένουν στο ΣΕΦ τη Ζάλγκιρις Κάουνας την Παρασκευή (15/10), είδαν τον Σλούκα να αστοχεί στην εκπνοή της παράτασης στο σουτ που θα τους χάριζε μια πολύ μεγάλη νίκη.

Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, έφτασε στο 3-0, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός αν συνεχίσει έτσι έχει μεγάλο μέλλον στη διοργάνωση γιατί έχει βάθος, κι αυτό αποδείχθηκε από το ότι πάλεψε ως το τελευταίο σουτ, παρότι παίκτες όπως οι Παπανικολάου, Γουόκαπ, Μάρτιν και ο Ντόρσεϊ, που είχε 2/7 σουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο κρατώντας αλυσοδεμένη την «Μπάρτσα» στους 27 πόντους (27-32), κρατήθηκαν στην αντεπίθεση των Καταλανών και έβγαλαν τη γνωστή τους μεγάλη αντίδραση στην τέταρτη περίοδο, αλλά ο Πιερ Οριόλα ήταν ψύχραιμος κι έβαλε τις δύο βολές στα 6.8” πριν τη λήξη, για να βρει ύστερα σίδερο από τα τρία μέτρα ο Σλούκας.

Ο Μίροτιτς σημείωσε 22 πόντους, ενώ ο Καλάθης έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 ριμπάουντ. 

Από τον Ολυμπιακό έκαναν μεγάλη προσπάθεια στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Λαρεντζάκης (6π.) και ΜακΚίσικ (10π.), πολύ καλός ήταν ο Φαλ (11π., 8 ριμπ.) και ο Βεζένκοφ (12), ενώ ο Σλούκας ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, αλλά με 4/14 προσπάθειες, μία ασίστ κι ένα λάθος σε 30 λεπτά. 

Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός πήγαν ισόπαλοι ως το τέλος και 63-63, από καλάθι του Μίροτιτς και βολές του ΜακΚίσικ. Ο Βεζένκοφ έκανε φάουλ στον Μίροτιτς για το 65-63 των Καταλανών, 1:47΄΄ πριν τη λήξη.

Σλούκας και Βεζένκοφ όμως φώναξαν παρόντες και ο Ολυμπιακός προσπέρασε 65-67, 1:13 για το τέλος. Μετά την αστοχία του Χίγκινς, άστοχος σε τρίποντο αποδείχτηκε και ο Λαρεντζάκης, για να ισοφαρίσει σε 67-67 ο Κούριτς παίρνοντας το 4ο φάουλ του Χασάν Μάρτιν.

Στην τελευταία επίθεση, ο Σλούκας αντί να πασάρει στον Μάρτιν που περίμενε στη ρακέτα αποφάσισε να διεισδύσει για να στεφθεί από αποτυχία η επιλογή του και το ματς πήγε στην παράταση.

Η Μπαρτσελόνα προσπέρασε με +5 (75-70) με διαδοχικούς πόντους του Μίροτιτς, ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο με λέι απ του ΜακΚίσικ και 2/2 βολές από τον Σλούκα, ο Μίροτιτς με δύο βολές έγραψε το 77-74, με 1:11΄΄ να απομένουν, αλλά στη συνέχει ο Ντόρσεϊ πέτυχε 4/4 βολές για το 77-78.

Ο Φαλ έκανε φάουλ στον Οριόλα στα 7΄΄ (79-78), με το Σλούκα να παίρνει πάνω του την τελευταία επίθεση, αλλά να αστοχεί… Ο Ολυμπιακός δεν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και η Μπαρτσελόνα παρέμεινε αήττητη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό