19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ήττα και στο Κάουνας για τον απογοητευτικό Παναθηναϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε ξανά το κακό αγωνιστικό πρόσωπό του και στο Κάουνας, «καταφέρνοντας» να «αναστήσει» τη Ζαλγκίρις που μετρούσε εννέα συνεχείς ήττες στη φετινή Ευρωλίγκα και ήταν η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη.

Οι Λιθουανοί εκμεταλλεύτηκαν τη δυνατή έδρα τους και την κακή κατάσταση των «πράσιννων» και παρά τις απουσίες Γιανκούνας και Λοβέρν επικράτησε με 76-69 στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» του Δημήτρη Πρίφτη έχασαν για τέταρτη συνεχή φορά και συνολικά όγδοη, μένοντας στις δύο νίκες απέναντι στις τουρκικές Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές.

Αν εξαιρεθεί το ξεκίνημα του αγώνα, που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 4-0 αλλά γρήγορα βρέθηκε στο 4-9, οι φιλοξενούμενοι δεν ξαναπέρασαν μπροστά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με 13/32 δίποντα, 8/23 τρίποντα και 19/28 βολές οι «πράσινοι» ήταν άστοχοι, χωρίς δημιουργία και με το «βαρόμετρο» της επίθεσης, τον Παπαπέτρου να μένει στους 10 πόντους με κάκιστα ποσοστά: 1/8δ., 1/5τρ., 5/9β.

Η τελευταία αγωνιστική έκλαμψη του Παναθηναϊκού σημειώθηκε στο 36΄, όταν με τo τρίποντο του Κασελάκη μείωσε στο καλάθι (65-67). Όμως, ο Κάβανο απάντησε άμεσα με τρίποντο για το 70-65 και κάπου εκεί τελείωσαν όλα… 

Μοναδικός παίκτης της αθηναϊκής ομάδας που αισθάνθηκε η Ζαλγκίρις ήταν ο Μέικον, που τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Επόμενη αποστολή για τον πρωταθλητή Ελλάδας την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στο Μόναχο, απέναντι στην Μπάγερν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό