22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Ήταν οφσάιντ ο Κριστιάνο κόντρα στην Μπάγερν…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια από τις πλέον επίμαχες φάσεις που έχουν ζητηθεί κατά πολύ στη σύγχρονη ιστορία του UEFA Champions League, είναι το περίφημο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου για το δεύτερο σκέλος των προημιτελικών της διοργάνωσης κατά τη σεζόν 2016-17.

Εκεί, με το πρώτο παιχνίδι να έχει λήξει 2-1 υπέρ των Μαδριλένων μέσα στη Γερμανία, οι Βαυαροί κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 στην κανονική διάρκεια της ρεβάνς, στέλνοντας το ζευγάρι στην παράταση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο  ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ στο 105′ για να γράψει το 2-2 και να δώσει εκ νέου προβάδισμα πρόκρισης στη «Βασίλισσα», ενώ ο ίδιος σφράγισε την πρόκριση χάρη σε νέο τέρμα του στο 109ο λεπτό.

Παρόλα αυτά, το εν λόγω γκολ είναι σαν… φάντασμα στη μνήμη πολλών ένεκα της αμφισβήτησης που υπέστη. Ο Μαρσέλο είχε κάνει την ατομική προσπάθεια και τροφοδότησε τον Πορτογάλο σταρ για να πλασάρει αυτός επιτυχημένα, πλην όμως όντας σε ξεκάθαρη θέση οφσάιντ. Ωστόσο, παράβαση δε δόθηκε από τους διαιτητές και η εξέλιξη αυτή έφερε θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως.

Ο ίδιος ο Μαρσέλο μιλώντας σε podcast, παραδέχτηκε πως η συγκεκριμένη φάση ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ, εκφράζοντας μεταξύ άλλων την ανακούφιση που ένιωσε όταν είδε τον επόπτη να τρέχει προς τη σέντρα αντί να δείξει παράβαση με το σημαιάκι του.

«Ήταν οφσάιντ. Ήταν, αλλά πήγαινε να παραπονεθείς τώρα (σ.σ. γελώντας). Ήξερα ότι ήταν οφσάιντ. Σκέφτηκα: “Θεέ μου”. Κοίταξα τον διαιτητή της γραμμής, τον είδα να τρέχει και ανέπνευσα. Θα μπορούσα να είχα σουτάρει, αλλά βλέπεις τον Κριστιάνο δίπλα σου…», είπε χαρακτηριστικά ο άλλοτε αριστερός μπακ μεταξύ άλλων της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού για την επίμαχη φάση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό