17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έχτισαν απομίμηση της Σαντορίνης στο Άμπου Ντάμπι – Οι τιμές που ζαλίζουν

Ειδήσεις Ελλάδα

Μιαμικρογραφία της Σαντορίνης έφτιαξαν στο Άμπου Ντάμπι που απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Το resort «Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat» διαθέτει 22 δωμάτια, τα οποία ξεκινούν από τα 735 δολάρια τη βραδιά. Για να φτάσει κανείς στο «Anantara Santorini» θα χρειαστεί να οδηγήσει για 40 λεπτά ανάμεσα σε εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου και μια ναυτική βάση. Αλλά όταν περάσει τις πύλες του θερέτρου, νιώθει σαν να βρέθηκε ξαφνικά στις Κυκλάδες. Τα κάτασπρα κτίρια τον μεταφέρουν στη Σαντορίνη.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο άνοιξε στα τέλη του Φεβρουαρίου, σε μία περίοδο σκληρού ανταγωνισμού για τα ξενοδοχεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μετά το υπερπολυτελές Atlantis the Royal, που εγκαινιάστηκε με συναυλία της Beyoncé, το One&Only One Za’abeel με την τεράστια πισίνα υπερχείλισης που ισορροπεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες, το Al Maya Island Resort σε ιδιωτικό νησί και το Al Wathba στην έρημο, τώρα υπάρχει και ένα ξενοδοχείο που αντιγράφει τη Σαντορίνη.

Το πλάνο των εσόδων Όμως, όπως λέει ο γενικός διευθυντής του, Rachid Bakas, στο Bloomberg, περιμένει ότι το 50% των εσόδων θα προέρχεται από πελάτες που θα κλείνουν ολόκληρο το ξενοδοχείο για γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις κτλ. Το Anantara απευθύνεται επίσης και στους ντόπιους, με day passes που ξεκινούν από τα 272 δολάρια, για φαγητό ή ποτό πλάι στην πισίνα. «Έχουμε ένα γάμο κλεισμένο για τον Οκτώβριο, από μια οικογένεια ντόπιων. Ήθελαν να πάνε στη Σαντορίνη για τις φωτογραφίες, αλλά το κόστος, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων για όλους, σήμαινε ότι ήταν πιο λογικό να κάνουν τον γάμο εδώ», λέει ο Bakas.

Η επέκταση του brand

Το brand Anantara ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και είναι γνωστό για τα ήρεμα θέρετρά του σε Πουκέτ και Μπαλί. Το Santorini σηματοδοτεί την επέκτασή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ολόκληρη η σχεδιαστική ομάδα του ξενοδοχείου ταξίδεψε στην Σαντορίνη για να πάρει ιδέες για το εσωτερικό των δωματίων, έτσι τα πάντα είναι φτιαγμένα για να θυμίζουν ένα πολυτελές resort του Αιγαίου, αποκαλύπτει ο Bakas.

Οι κατηγορίες των δωματίων έχουν τα ονόματα των χωριών της Σαντορίνης: Φηρά, Οία και Περίσσα.

Το μενού

Στο κοκτέιλ μπαρ και το cigar lounge, η διακόσμηση εμπνέεται από την αρχαία Ελλάδα, ενώ ένα από τα δύο εστιατόρια έχει παραδοσιακό ελληνικό μενού. Ήδη, ντόπια περιοδικά έχουν διαλέξει το ξενοδοχείο για να κάνουν σειρά φωτογραφίσεων. «Φυσικά, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι το νόημα», γράφει το Bloomberg. Το Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat παρουσιάζεται σαν μια ήρεμη απόδραση για τους ντόπιους από το Ντουμπάι και άλλα γειτονικά Εμιράτα, σημειώνει. «Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν ότι αυτό είναι κάτι λίγο διαφορετικό στην περιοχή», λέει ο Bakas.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό