22.1 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

«Έχει στα χέρια του πρόταση από τον Ολυμπιακό ο Ματ Τόμας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ματ Τόμας, που έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, έχει στα χέρια του πρόταση από τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα

Και ξαφνικά… Ματ Τόμας για Ολυμπιακό! Ο 28χρονος Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος έμεινε και επίσημα ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης, φέρεται να έχει πρόταση από τους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, μετακομίζοντας στον Πειραιά!

Συγκεκριμένα, η έγκυρη ισπανική ιστοσελίδα ”superdeporte.es” κάνει την εν λόγω αποκάλυψη, με τον δημοσιογράφο Pascu Calabuig να αναφέρει: «Αφότου υπέγραψε στους Έλληνες (σ.σ στον Παναθηναϊκό) στις 31 Ιανουαρίου 2023, ο πρώην παίκτης της Βαλένθια, τη σεζόν 2018/19, έπαιξε σε 10 αγώνες της Ευρωλίγκας με μέσο όρο 8,1 πόντους, δύο ριμπάουντ και 6,7 βαθμολογία. Λόγω του ορίου των ξένων, ο Ματ δεν έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτή η έλλειψη χρόνου συμμετοχής, λοιπόν, σήμαινε ότι ο παίκτης ήταν και φαβορί, προκειμένου να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, για αναζήτηση νέου προορισμού. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του, ο Αμερικανός ευχαρίστως θα επέστρεφε στην Ισπανία, αν και ο Ολυμπιακός έχει θέση για αυτόν και του έχει στείλει πρόταση»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ διετίας, το καλοκαίρι του 2021 δηλαδή, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κάνει το «θαύμα», τότε, και να φέρει τον Ματ Τόμας από το ΝΒΑ στο λιμάνι, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε κυκλώσει το όνομά του! Τελικά, ο παίκτης παρέμεινε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Τον Σεπτέμβριο εκείνης της χρονιάς, εξάλλου, αποδεσμεύτηκε από τους Τζαζ και πήγε στους Μπουλς, στους οποίους, όμως, δεν κατάφερε να φανεί και για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα έμεινε ανενεργός. Τελικά, τον περασμένο Ιανουάριο πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για χάρη του Παναθηναϊκού. Δεδομένα -στην Ισπανία γράφεται εδώ και ημέρες- ο Τόμας έχει πρόταση από τη Βαλένθια, προκειμένου να επιστρέψει, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλες ομάδες, που καλοβλέπουν την περίπτωσή του. Μένει να δούμε αν ανάμεσα σε αυτές, πράγματι, είναι και ο Ολυμπιακός και, κυρίως, αν του έχει καταθέσει όντως πρόταση και τελικά ο 28χρονος αποφασίσει να βγάλει τα πράσινα για τα ερυθρόλευκα!

Το προφίλ του Ματ Τόμας

Ο Ματ Τόμας γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1994 στο Illinois των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στη θέση του shooting guard. Ως κολεγιόπαιδο έπαιξε στην ομάδα του Iowa State και ολοκλήρωσε την τελευταία του σεζόν εκεί (2016-2017) έχοντας 12.3 πόντους με 44.5% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο, 3.9 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2017, αφού συμμετείχε στο Summer League με τους Lakers, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ισπανική Ομπραντόιρο. Τη σεζόν 2017-2018 μέτρησε στην ACB 15.4 πόντους, με 45.9% ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75μ., 2.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ ανά ματς. Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή για τη Βαλένθια, με την οποία κατέκτησε το Eurocup έχοντας 12.7 πόντους με 47.8% ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο, 1.3 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Toronto Raptors, ενώ στα μέσα της σεζόν 2020-2021 μετακινήθηκε στους Utah Jazz. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αγωνίστηκε στους Chicago Bulls. Σε 126 αγώνες στη regular season του ΝΒΑ, ο Τόμας μέτρησε 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ στα 9.7 λεπτά κατά μέσο όρο. Το ποσοστό ευστοχίας του στο τρίποντο ξεπερνούσε το 40% γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτελεστική του δεινότητα.

Ολυμπιακός: Το «παράθυρο» για Βούκτσεβιτς και η αναζήτηση… περιφερειακού!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα για τον Ολυμπιακό. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον βασικό τους ελληνικό κορμό και προχωρούσαν σε προσθήκες κυρίως ξένων στο ρόστερ τους, πραγματοποιώντας πιο ήσυχα τον προγραμματισμό τους.

Ωστόσο, εδώ και μερικές εβδομάδες οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχασαν δύο από τους βασικούς τους πυλώνες. Τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος με το… παράσημο του MVP της Ευρωλίγκας, έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ, μετακομίζοντας στους Σακραμέντο Κινγκς. Ο δεύτερος βασικός πυλώνας που αποχώρησε ήταν ο κορυφαίος δημιουργός τους, Κώστας Σλούκας, ο οποίος άφησε στα… κρύα του λουτρού τη Φενέρμπαχτσε (που τον περίμενε με τα συμβόλαια στο… χέρι) και τελικά «διέβη τον Ρουβίκωνα», υπογράφοντας στον Παναθηναϊκό.

Αναφορικά με τη μέχρι τώρα ενίσχυσής τους, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν πρώτο-πρώτο τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από μία τριετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ακολούθως επισημοποίησαν και την επιστροφή του Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, μετά την περιοδεία του σε ΝΒΑ και Ευρώπη.

Στα φρέσκα… κουλούρια του Ολυμπιακού είναι δύο φόργουορντ. Συγκεκριμένα, πολύπειρος ο Λουκ Σίκμα, ο οποίος άφησε μετά από χρόνια την Άλμπα Βερολίνου και τελευταία χρονικά ήταν η… επενδυτική κίνηση με τον 21χρονο Γιώργο Τανούλη, από τον Προμηθέα Πάτρας.

Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να βάλει την τελευταία… πινελιά για να ολοκληρωθεί το ρόστερ των Πειραιωτών, ενόψει της νέας χρονιάς. Ένας παίκτης που αρέσει αρκετά στον Ολυμπιακό, ήταν κάποτε στα «σπλάχνα» του, αλλά έχει μεγάλη προοπτική για το μέλλον είναι ο Τρίσταν Βούκτσεβιτς.

Ωστόσο, προς το παρόν η περίπτωση του 20χρονου γιου του άλλοτε «ερυθρόλευκου», Ντούσαν Βούκτσεβιτς, δεν είναι απλή. Κι αυτό γιατί, ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ (ύψους 2,13μ.) θέλει τον χρόνο του. Αφενός γιατί έχει συμβόλαιο με την Παρτίζαν και αφετέρου γιατί αυτό το καλοκαίρι επιλέχτηκε στο νούμερο «42» του ντραφτ από τους Γουίζαρντς και όπως είναι φυσικό τον… εξιτάρει αρκετά η προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ. Εντούτοις τίποτα δεν είναι εγγυημένο προς το παρόν για τον Βούκτσεβιτς και πολλά θα ξεκαθαρίσουν αργότερα ή λίγο πριν την έναρξη της σεζόν.

Από ‘κει και πέρα, για να κλείσει οριστικά το ρόστερ του Ολυμπιακού χρειάζεται ακόμη ένας περιφερειακός. Ένας παίκτης που θα μπορεί να δίνει λύσεις παράλληλα στο «2» και «3». Στη θέση αυτή, λογικά θα πάει και το περισσότερο… χαρτί, αφού η αποχώρηση του Βεζένκοφ έφερε άμεσα (σ.σ. NBAout) και έμμεσα χρήματα στα «ερυθρόλευκα» ταμεία, όπως και αυτή του Σλούκα. Εδώ και μερικές εβδομάδες, ο Νίκος Ζέρβας έχει αναφέρει στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 το όνομα του Σβι Μιχάιλιουκ.

Από το 2018 ο Ουκρανός γκαρντ/φόργουορντ αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Ο τελευταίος του σταθμός ήταν οι Σάρλοτ Χόρνετς, όμως διάφορες πηγές αναφέρουν πως 26χρονος εξετάζει αρκετά «ζεστά» την επιστροφή στην Ευρώπη. Πάντως, όπως συμβαίνει συνήθως με τις περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, απαιτείται αρκετή υπομονή, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους καλέσει κάποια ομάδα από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τέλος, τη θέση αυτή ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει και με παίκτη που ανήκει σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Βέβαια, σημαντική σημείωση αποτελεί το γεγονός ότι τη δεδομένη στιγμή η δεξαμενή των ελεύθερων στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι σχεδόν άδεια. Οπότε, εφόσον προκριθεί αυτή η λύση για τους «ερυθρόλευκους», τότε θα πρέπει να χτυπήσουν… πόρτες και να διαπραγματευτούν το σχετικό buyout, με τις ομάδες των υποψήφιων στόχων. Τότε, με το κατάλληλο αντίτιμο αυτομάτως οι λύσεις θα είναι πολύ περισσότερες και φυσικά υπάρχουν παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου που αυτή την στιγμή το συμβόλαιό τους προβλέπει και Euroleague out…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό