16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έχασε τη ζωή του σε ατύχημα ο Craig Breen

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Craig Breen, ο 33-χρονος οδηγός της Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχασε τη ζωή του σε ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια δοκιμών προετοιμασίας για το Ράλι Κροατίας την ερχόμενη εβδομάδα. Οι συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το ατύχημα δεν έγιναν γνωστές και δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τη δεδομένη στιγμή ενώ ο συνοδηγός του, James Fulton, ευτυχώς, δεν υπέστη τον παραμικρό τραυματισμό.

Οι Breen και Fulton, βάσει συμβολαίου, συμμετείχαν με την Hyundai σε περιορισμένο αριθμό ράλι φέτος με το Ράλι Κροατίας να είναι ο δεύτερος αγώνας έπειτα από την εντυπωσιακή τους επίδοση στο Ράλι Σουηδίας, όπου κατέκτησαν την δεύτερη θέση. Να σημειώσουμε ότι ο Ιρλανδός δεν είχε κάποια νίκη στο WRC στο βιογραφικό του αλλά είχε λάβει μέρος σε 81 αγώνες και είχε ανέβει στο βάθρο 8 φορές έχοντας αποδείξει την ταχύτητα και την συνέπεια του. Ήταν άλλωστε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Super 2000 κατηγορία το 2012 ενώ είχε τερματίσει στην 2η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 2015.

Η καριέρα του Craig Breen ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα όμως – συγκεκριμένα, το 2007. Μέχρι το 2009 λάμβανε μέρος στο Ιρλανδικό, το Αγγλικό και το Διεθνές Ford Fiesta Sporting Trophy, με την νίκη του στο International Shootout να του εξασφαλίζει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την M-Sport. Εκείνη την χρονιά συμμετείχε στο Βρετανικό και το Ιρλανδικό Πρωτάθλημα Ράλι, κατακτώντας νίκες και στα δύο και κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο της WRC Academy με ένα Fiesta R2 το 2011. Την χρονιά που κατέκτησε το SWRC, ο Breen έπρεπε να ανταπεξέλθει και στον θάνατο του συνοδηγού του, Gareth Roberts, στο Targa Florio Rally – κάτι που έκανε επιδεικνύοντας τρομερή ψυχραιμία και αυτοέλεγχο για να αφιερώσει τον τίτλο στον teammate του. Τα επόμενα δύο χρόνια έτρεχε με την Peugeot στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι ενώ το 2016 εξασφάλισε την συμμετοχή του στο WRC σε περιορισμένο αριθμό ράλι με ένα Citroen DS3. Τρία χρόνια έμεινε στην Citroen μέχρι που το 2019, η Hyundai αναγνώρισε τις ικανότητες του και του πρόσφερε ένα “part-time” συμβόλαιο. Σε 7 ράλι με το i20 Coupe WRC, ο Breen ανέβηκε 4 φορές στο podium το 2020 και 2021 και αυτό του χάρισε ένα full-time συμβόλαιο με την M-Sport Ford το 2022. Η σεζόν δεν εξελίχθηκε όμως όπως θα ήθελε ο Ιρλανδός με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Hyundai για το φετινό πρωτάθλημα. Δυστυχώς, ο Craig Breen δεν γνώρισε ποτέ την επιτυχία που άξιζε και έφυγε πάρα πολύ νέος από την ζωή. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό