18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Rockstar Leeds

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Gordon Hall, ιδρυτής της ομάδας της Rockstar Games στο Ληντς του Ηνωμένου Βασιλείου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών.

To 1997 o Hall ίδρυσε την Möbius Entertainment που ανέπτυσσε παιχνίδια για το Game Boy Advance. Στη συνέχεια το στούντιο μπήκε κάτω από την ομπρέλα της Rockstar το 2004, με ονομασία Rockstar Leeds, όταν και εξαγοράστηκε από την  Take-Two. Η ομάδα δημιούργησε τα Grand Theft Auto: Liberty City Stories και Vice City Stories για το PSP και το Chinatown Wars του Nintendo DS. Το 2009 ο Gordon δάνεισε τα ταλέντα του στην Rockstar San Diego, συνεισφέροντας στο Red Dead Redemption.

Ο Hall πήρε μια εκτεταμένη άδεια και επέστρεψε στο gaming το 2012 για χάρη της Activision, μέχρι να εγκαταλείψει εντελώς τη βιομηχανία το 2015.

Ένας αντιπρόσωπος της Rockstar, μιλώντας στο BBC, δήλωσε:

Λυπηθήκαμε πολύ όταν μάθαμε για τον πρόσφατο θάνατο του Gordon Hall. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του μαζί μας, ο Gordon βοήθησε στη δημιουργία μερικών πραγματικά εκπληκτικών παιχνιδιών και συνέβαλε στη δημιουργία του λατρεμένου, Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη. Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του για την απώλειά τους.

Μέσα από τον player που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη του Hall και δύο άλλων υπαλλήλων της Rockstar για το The Art Institutes, στην οποία δίνουν συμβουλές για το πως να ξεκινήσει κάποιος μια καριέρα στα games.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό