23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έφτασαν στην Κροατία οι πρώτοι αποφυλακισθέντες και… αποθεώθηκαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν οι πρώτοι Κροάτες χούλιγκανς που συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και αποφυλακίστηκαν, με συνοπαδούς τους να τους υποδέχονται με καπνογόνα και πανηγυρισμούς.

Όσοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ αποφυλακίστηκαν μετά από τρεις μήνες, επέστρεψαν στην Κροατία ήδη. Είχαν προφυλακιστεί για τα θλιβερά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφεια, τα οποία είχαν ως τραγικό απολογισμό τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Όλα αυτά την παραμονή του αρχικά προγραμματισμένου αγώνα ΑΕΚ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Κατά την άφιξή τους στην Κροατία, τους περίμεναν συνοπαδοί τους. Άναψαν καπνογόνα και τους αποθέωσαν ουσιαστικά, παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών και των γεγονότων που οδήγησαν στην αφαίρεση ανθρώπινης ζωής και μάλιστα σε μια ξένη χώρα.

Δεν έλειψαν πάντως και οι εντάσεις. Οι τηλεοπτικές κάμερες δεν άρεσαν στους παρευρισκόμενους και ένας απ’ τους αποφυλακισθέντες μάλιστα, έσπρωξε έναν κάμεραμαν και παραλίγο να κινηθεί ακόμη πιο απειλητικά εναντίον του, μέχρι την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Η προβολή δεν τους άρεσε και ιδιαίτερα, με τους περισσότερους να φορούν κουκούλες ή και να καλύπτουν το κεφάλι τους με μπουφάν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Κροατία ο πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς, δήλωσε πως δόθηκε εντολή στην πρεσβεία της Αθήνας να καλύψει τα έξοδα επιστροφής των αποφυλακισθέντων χούλιγκανς. Κάτι που οι Bad Blue Boys διαψεύδουν κατηγορηματικά. Τονίζοντας πως τα έξοδα επιστροφής και νομικής εκπροσώπησης, καλύφθηκαν από φίλους της ομάδας.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό