21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έφτασαν αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πρώτα αμερικανικά οπλικά  συστήματα από το τελευταίο πακέτο αμυντικής βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών, έφτασαν στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε στο Κίεβο επιπλέον όπλα και πυρομαχικά αξίας έως και 800 εκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων πυροβολικού, τεθωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων.

Οι νέες παραδόσεις οπλικών συστημάτων προορίζονται να υποστηρίξουν την Ουκρανία, εν όψει και της ρωσικής επίθεσης στην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν έχει ήδη δεσμευτεί να παραδώσει όπλα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου. Από τις αρχές του περασμένου έτους, η αμερικανική βοήθεια στο Κίεβο ανήλθε συνολικά σε περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσία διαμαρτυρήθηκε  σε πολλές δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η Μόσχα προειδοποίησε με επιστολή της ότι τέτοιες παραδόσεις θα μπορούσαν να έχουν «απρόβλεπτες συνέπειες».

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό