16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έτσι η Honda δημιούργησε το CR-V Hybrid Racer

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Honda έδωσε στη δημοσιότητα ένα που μας δείχνει πως κατασκεύασε το CR-V Hybrid Racer, το οποίο περιγράφει ως μοναδικό “κινούμενο εργαστήριο” των μηχανικών του αγωνιστικού τμήματος της HPD (Honda Performance Development) που δοκιμάζουν την ηλεκτροκίνηση, την υβριδική τεχνολογία και τα 100% ανανεώσιμα καύσιμα.
Το αγωνιστικό τιμά την κουλτούρα της Honda, ενώ παράλληλα δίνει μια ιδέα του υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης που θα φέρουν τα μονοθέσια του IndyCar από το 2024, με την ιαπωνική εταιρία να είναι προμηθεύτρια κινητήρων στο εν λόγω πρωτάθλημα.
Το αγωνιστικό δεν έχει καμία συγγένεια με το CR-V, παρά μόνο στο όνομα, καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μοναδική κατασκευή. Βασίζεται σε ένα carbon πλαίσιο και πάνω του υπάρχει ένα προσαρμοσμένο χωροδικτύωμα, με το αμάξωμα να προέρχεται από την έκτη γενιά του δημοφιλέστατου SUV της Honda.

Μηχανικά, το CR-V Hybrid Racer διαθέτει έναν 2,2-λίτρων twin-turbo υβριδικό V6 κινητήρα της Honda, ο οποίος συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της XTRAC. Τα turbos είναι EFR7163 της Borg Warner και το σύνολο αποδίδει 800 άλογα.
Το σύνολο λειτουργεί με 100% ανανεώσιμο αγωνιστικό καύσιμο της Shell, και -αντί για μπαταρίες- διαθέτει τους υπερπυκνωτές της Skeleton, με την τεχνολογία του MGU (motor generator unit), του υβριδικού συστήματος να είναι της Empel.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό