17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έρχονται «διαβατήρια» μπαταριών για τα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που θα επιβάλει διαβατήρια μπαταριών στα ηλεκτρικά οχήματα από τον Φεβρουάριο του 2027.Αυτά τα ψηφιακά έγγραφα, που συνδέονται με τον αριθμό αναγνώρισης οχήματος (VIN) και έναν κωδικό QR, θα παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για την προέλευση, την παραγωγή και τα χαρακτηριστικά των μπαταριών.

Με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της βιωσιμότητας στην αλυσίδα εφοδιασμού των ηλεκτρικών οχημάτων, τα διαβατήρια θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις πρώτες ύλες, τις διαδικασίες παραγωγής και την κατάσταση μετά την κατασκευή.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος του νέου κανονισμού της ΕΕ για τις μπαταρίες, που θα ενισχύσει την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της αυξημένης χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών έως το 2035.

Με αυτά τα διαβατήρια, οι κατασκευαστές θα παρέχουν στους καταναλωτές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την περιβαλλοντική επίδραση και τη βιωσιμότητα των ηλεκτρικών οχημάτων, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της διαδρομής τους από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν.

Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει τη διαφάνεια στη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων, διασφαλίζοντας την ακρίβεια και την αξιοπιστία των πληροφοριών για καταναλωτές, ρυθμιστικές αρχές και άλλα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού.

Η εφαρμογή των διαβατηρίων μπαταριών αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση ενός περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένου μέλλοντος στον τομέα της κινητικότητας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό