24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έριξε σε μια εβδομάδα στη Γάζα περίπου όσες βόμβες είχαν ρίξει οι ΗΠΑ σε ένα χρόνο στο Αφγανιστάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά την επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, και την σφαγή πάνω από 1.400 ανθρώπων, το εβραϊκό κράτος κήρυξε τον πόλεμο στην τρομοκρατική οργάνωση ξεκινώντας μία εκτεταμένη επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την εξάλειψή της.

Για να επιτύχει αυτόν το στόχο του, το Ισραήλ από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε να βομβαρδίζει αδιάκοπα τον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ στην πορεία κλιμάκωσε την επίθεσή της αποστέλλοντας χερσαίες δυνάμεις.

Οι πολεμικές του επιχειρήσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 10.000 Παλαιστινίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, ενώ έχει χρησιμοποιήσει «μια εκπληκτική ποσότητα βομβών» στη Λωρίδα της Γάζας, παρατηρεί το Insider.

Στις 12 Οκτωβρίου, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ανέφερε στο X (πρώην Twitter), ότι εντός των πρώτων έξι ημερών του πολέμου «έριξε περίπου 6.000 βόμβες εναντίον στόχων της Χαμάς». Σχολιάζοντας η Washington Post ανέφερε ότι ο αριθμός είναι κοντά στις χιλιάδες βόμβες που έριξαν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ολόκληρο το 2019.

Σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση της Αεροπορίας των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ έριξαν 7.423 βόμβες στο Αφγανιστάν το 2019. Το 2018 έριξαν 7.362 βόμβες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό