17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έντονο παρασκήνιο και «παζάρια» για τη συνάντηση με Μητσοτάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα έντονο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι όταν ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει εκπροσώπους των αγροτών, τη Δευτέρα. 

Η συνάντηση αυτή ωστόσο μπορεί να μη τη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ο οποίος όπως έχει γράψει το Flash.gr έχει αναλάβει έναν κεντρικό ρόλο, μαζί με τον Γιάννη Μπρατάκο, προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με τα γνωστά πρόσωπα του αγροτικού κόσμου που βρίσκονται στα μπλόκα. 

Η συνάντηση ίσως πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί καθώς ο κ. Μητσοτάκης επιστρέφει τη Δευτέρα από το Βελιγράδι. 

Το Flash.gr είχε γράψει χαρακτηριστικά ότι αυτές οι συναντήσεις για να θεωρούνται «κλειδωμένες» θα πρέπει να είναι απόλυτα σωστά προετοιμασμένες προκειμένου να μην οδηγηθούν σε ναυάγιο. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες φέρεται να ζητούν την εκπροσώπησή τους από τουλάχιστον 20 άτομα ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει πως η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 10 πρόσωπα. 

«Πρέπει να προσδιοριστεί η σύνθεση της αντιπροσωπείας και να ωριμάσουν αυτά που σκεφτόμαστε για τους αγρότες» είπε ο κ. Βορίδης, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας πως η κυβέρνηση ίσως να έχει ένα ακόμα «χαρτί» επάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το οποίο ωστόσο δε θέλει να τραβήξει εάν πρώτα δεν έχει ξεκαθαριστεί πως απέναντί της θα βρίσκονται πρόσωπα που εκπροσωπούν το σύνολο του αγροτικού και πτηνοτροφικού κόσμου. 

Πάντως ο κ. Βορίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως κάποια από τα αιτήματα των αγροτών δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν.

Δείτε τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στη δημόσια Τηλεόραση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό