16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ένα smartphone αντιστοιχεί σε 6 ανθρώπους στον κόσμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η IDC πιστοποιούν ότι το 2021 υπάρχουν 1.37 δισεκατομμύρια smartphones στον πλανήτη. Άλλα στοιχεία που προκύπτουν είναι ότι η Apple έχει μεγαλύτερο ρυθμό ανόδου από το Android, ενώ ανοδικά κινείται και το 5G.

Από τα 1.37 δισεκατομμύρια smartphones που θα αποσταλούν στον πλανήτη μέσα στο 2021, τα 570 εκατομμύρια από αυτά θα μπορούν να υποστηρίζουν την λειτουργία των δικτύων 5G, όπως προκύπτει από την μελέτη Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker της IDC. H άνοδος που προβλέπει η IDC για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς κινείται σε ποσοστά της τάξης του 7.4%. Μπορεί το ποσοστό αυτό να είναι μικρότερο σε σχέση με τα περσινά επίπεδα, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι η πανδημία έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα της αγοράς.

Το ποσοστό των αποστολών Apple smartphones εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο της τάξης του 13.8%, τη στιγμή που η άνοδος στο Android προβλέπεται για το 6.2%. Ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα premium smartphones συνεχίζουν να αποτελούν μία βασική προτίμηση των καταναλωτών, κάτι που φαίνεται να δικαιολογεί τη σπουδή των κατασκευαστών να παρουσιάζουν smartphones στην κατηγορία άνω των 900 ευρώ.

Σε άνοδο βρίσκεται και το ενδιαφέρον για το 5G, με τις αποστολές 5G smartphones να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 123.4%.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό