17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Έληξε η κατάληψη στη Νομική του ΑΠΘ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη λήξη της κατάληψης στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ αποφάσισαν τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών μετά από μια μαραθώνια συνέλευση, που ξεκίνησε στις 14.30 και ολοκληρώθηκε στις 21.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, στην ψηφοφορία, 331 φοιτητές συνετάχθησαν με το πλαίσιο που κατέβασε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ και έκανε λόγο για λήξη της κατάληψης ώστε να γίνει η εξεταστική και τα μαθήματα που χάθηκαν.

Από την άλλη πλευρά, το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης επέλεξαν 309 φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διπλή κατεύθυνση, προς όσους συμμετέχουν σε αυτές αλλά και ως προς τις ενέργειες των διοικήσεων για την αποτροπή του.

Με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες φοιτητών ότι δέχθηκαν επιθέσεις επειδή αντέδρασαν στις καταλήψεις, δόθηκε εντολή να ερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, της παράνομης βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς και της παράβασης καθήκοντος.

Θα εξεταστούν άτομα που προχώρησαν σε καταγγελίες ότι δέχθηκαν επιθέσεις, ενώ παράλληλα θα αναζητηθεί αν υπάρχουν αποφάσεις της Πρυτανείας για να ληφθούν μέτρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό