19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Έκθεση στο Παρίσι για τα χρόνια διάπλασης του Frank Horvat

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτό ήταν η αρχή της φήμης του: άρχισε να δημοσιεύει στο Life Magazine και κέρδισε συμβόλαιο με το νεοϋορκέζικο πρακτορείο Black Star.

Στα χρόνια διάπλασης του σπουδαίου φωτογράφου Frank Horvat είναι αφιερωμένη έκθεση στο μουσείο Jeu de Paume στο Παρίσι.

Στη «Frank Horvat. Paris, le monde, la mode» η επιμελήτρια Virginie Chardin ξεναγεί, μέσα από 170 φωτογραφίες και 70 ντοκουμέντα αρχείου, τον επισκέπτη στα πρώτα 15 χρόνια της εξαιρετικής καριέρας ενός σπάνιου ανθρώπου, ο οποίος μοιάζει να χρησιμοποίησε τη μόδα ως άλλοθι για να επινοεί εξακολουθητικά τον εαυτό του (https://www.instagram.com/p/Ct_EB2ms8DN/).

Το 1952, ο Horvat αναχώρησε, χωρίς εισιτήριο επιστροφής, για την Ινδία και το Πακιστάν. Κατάφερε να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες του.

Η αναγνώριση ήρθε με τη συμμετοχή του στην επιδραστική έκθεση «The of Man» στο MoMA της Νέας Υόρκης το 1955.

Αυτό ήταν η αρχή της φήμης του: άρχισε να δημοσιεύει στο Life Magazine και κέρδισε συμβόλαιο με το νεοϋορκέζικο πρακτορείο Black Star.

Μετακόμισε στο Λονδίνο και μετά στο Παρίσι όπου τράβηξε μια σειρά φωτογραφιών στο κλαμπ στριπτίζ Le Sphynx. Τυπικό της φωτογραφικής προσέγγισής του ήταν το ότι αντί να εστιάζει στις στριπτιζέζ φωτογράφιζε έναν άντρα να κάθεται μόνος σε ένα τραπέζι με ένα μπουκάλι σαμπάνια· με τον ίδιο τρόπο αιχμαλώτιζε το βλέμμα της Φρανσουάζ Σαγκάν να κοιτάζει πάνω από χείλος θεωρείου στο θέατρο και την Κοκό Σανέλ να παρακολουθεί από την έξοδο κινδύνου το show κολεξιόν μόδας της. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό