24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Έγκλημα Αγία Βαρβάρα: «Υπήρχαν οικογενειακά θέματα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 57χρονου από τον πεθερό του στην Αγία Βαρβάρα αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης (28/2) η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Υπήρχαν οικογενειακά θέματα».

Μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε: «Η δίωξη που του ασκήθηκε είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δίωξη ασκήθηκε και στη σύζυγο, που φαίνεται πως τον προέτρεψε. Υπήρχαν οικογενειακά θέματα στη συγκεκριμένη οικογένεια».

Ο καυγάς που οδήγησε στο φονικό

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο οικογενειακό σπίτι και συγκεκριμένα στο ισόγειο έμεναν τα πεθερικά, στον πρώτο όροφο η κόρη με τον σύζυγό της και στον 2ο ο αστυνομικός γιος.

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, το απόγευμα του φονικού ο γαμπρός του, ο οποίος ήταν γιατρός σε νοσοκομείο, τον παρακάλεσε να μείνει λίγο με τα δύο από τα παιδιά του, γιατί πήγαινε να πάρει την κόρη του από κάποια δραστηριότητα.

Στο ισόγειο όμως υπήρξε πάλι κάποια φιλονικία με τον πεθερό και ύστερα συνέχισε για να πάει να πάρει το παιδί.

Τον πυροβόλησε δύο φορές 

Όταν επέστρεφε στο σπίτι όμως, ο 69χρονος τον περίμενε στην αυλή και μπροστά στα μάτια του κοριτσιού, τον πυροβόλησε δύο φορές με την καραμπίνα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Αμέσως μετά ο δράστης έφυγε με τα πόδια και την καραμπίνα στα χέρια και πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα να παραδοθεί. «Εγώ είμαι παλικάρι, πάω να παραδοθώ» φώναζε ο 69χρονος.

Στο δρόμο όμως τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και τον συνέλαβαν, καθώς είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο του δράστη, ο οποίος μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς έτρεξε και βρήκε τον άνδρα της αδελφής του νεκρό και το κοριτσάκι σε κατάσταση σοκ.

Η μαρτυρία για την πεθερά

Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, η μαρτυρία που «έκαψε» τη σύζυγο του δράστη και οδήγησε στη σύλληψη της για συνέργεια ήρθε από την ίδια της την κόρη.

Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, την ώρα που το θύμα κατέβαινε με τις δύο κόρες του για να αφήσει την μεγάλη σε ένα πάρτι, μιλούσε στο κινητό με την σύζυγό του, η οποία βρισκόταν στη Σπάρτη.

Η ίδια, αναφέρει στην κατάθεσή της, πως άκουσε την μητέρα της να λέει προς την κόρη της «πού πας με τον ψυχάκια;», όταν είδε το παιδί να φεύγει με τον πατέρα.

«Την ώρα που η κόρη μου βρισκόταν στο αυτοκίνητο και ο σύζυγός μου πήγε να πετάξει τα σκουπίδια, μιλούσα μαζί του στο τηλέφωνο. Άκουσα τη μητέρα μου να φωνάζει στην κόρη μου πού πας με τον ψυχάκια;».

Στη συνέχεια, όπως μετέδωσε ο Alpha και ενώ το θύμα επέστρεφε στο σπίτι η σύζυγός τουφέρεται να άκουσε από το τηλέφωνο και τη φράση «ρίξτου, ρίξτου». Φράση η οποία τελικά φαίνεται πως οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον και της μητέρα της.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση της κόρης τους ο 69χρονος και η σύζυγός του οδηγήθηκαν την Τετάρτη το πρωί στον εισαγγελέα. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό