20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το κερί στην Αγία Τριάδα και η θερμή αναφορά στην Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Στιγμές συγκίνησης για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης  στον ιερό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άναψε κερί και παρέστη στη θεία λειτουργία. 

Facebook Stefanos Kasselakis

Facebook Stefanos Kasselakis

Στην ομιλία του μίλησε με θερμά λόγια για τους Έλληνες ομογενείς και αναφερόμενος στην Εθνική Παλιγγενεσία τόνισε: «Η γιορτή της Επανάστασης, μας θυμίζει ακριβώς για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε όλοι εμείς που είμαστε στον δημόσιο βίο. Αγωνιζόμαστε για να τιμήσουμε τους αγώνες αυτούς που μας δίνουν την ελευθερία».

Ο κ. Κασσελάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό λέγοντας πως βρίσκεται στην καρδιά του Ελληνισμού: «Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό στην καρδιά αυτού του διαλόγου, για την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Καλώς ήρθατε σε αυτή την ένδοξη γιορτή του έθνους μας. Είναι μεγάλη τιμή να έρχομαι πίσω στο σπίτι μου στη Νέα Υόρκη, εδώ στην ομογένεια, εδώ που τόσα ελληνόπουλα έχουν έρθει για να μπορέσουν να διαπρέψουν, καθώς η χώρα μας χρειάζεται μεγάλη βελτίωση σε πάρα πολλά ζητήματα. Κι αυτή η γιορτή, η γιορτή της Επανάστασης, μας θυμίζει ακριβώς για ποιο λόγο αγωνιζόμαστε όλοι εμείς που είμαστε στον δημόσιο βίο. Αγωνιζόμαστε για να τιμήσουμε τους αγώνες αυτούς που μας δίνουν την ελευθερία.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στην ομογένεια. Πολλοί από σας αντιμετωπίζετε μεγάλες καθυστερήσεις μέχρι και για ένα διαβατήριο. Θέλω να ξέρετε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στο πλευρό σας έτσι ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε, όπως κι εγώ προσπαθώ κάθε μέρα στην πατρίδα μας, ισότιμοι Έλληνες.

Όντως, το Κυπριακό είναι στην καρδιά του Ελληνισμού. Κι εμείς έχουμε πάρει θέση ξεκάθαρη ότι το Κυπριακό πρέπει να είναι βασικός πυλώνας των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό στην καρδιά αυτού του διαλόγου, για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μπορεί να γιορτάζουμε σήμερα τα πρώτα βήματα που έδωσαν ειρήνη, αγάπη και υπερηφάνεια στην Ελλάδα μας, αλλά συγχρόνως μαίνεται και μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, με αμάχους οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους, χωρίς κανένα τέλος στον ορίζοντα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος στη συνέχεια ευχήθηκε ειρήνη στον κόσμο, ειρήνη στη Μέση Ανατολή και άμεση κατάπαυση του πυρός.

Stefanos Kasselakis Facebook

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται και στις προκριματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών. 

«Στη Νέα Υόρκη, στη μεγάλη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που κάθε χρόνο αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ομογένεια. Μαζί με χιλιάδες άλλους απόδημους Έλληνες. Αυτούς που μας κάνουν περήφανους, κρατώντας την ελληνική σημαία ψηλά, μακριά από τη χώρα τους», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης.

«Αυτούς για τους οποίους θα δουλέψουμε, ώστε οι ίδιοι και τα παιδιά τους να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα μας όχι ως ‘εισαγόμενοι’, αλλά ως ισότιμοι Έλληνες», σημειώνει και συνεχίζει:

«Από τη Νέα Υόρκη, θα ήθελα να στείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στα περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν χθες σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, διαμορφώνοντας οι ίδιοι με την ψήφο τους το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός μας».

«Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μαζική συμμετοχή, αλλά την ευχόμουν. Σας ευχαριστώ που είστε εδώ για να αλλάξουμε μαζί το αύριο. Γιατί αξίζουμε μια καλύτερη ζωή», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό