19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Εθνική

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων Αστυνομίας, άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων.

Ωστόσο όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση εφοδιασμού των παραπάνω οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Γιατί δεν είδαμε χιόνι στην Αττική;

Η επέλαση της κακοκαιρίας AVGI ξεκίνησε, ωστόσο, χωρίς πολλά χιόνια ξημέρωσε η Τρίτη 30 Ιανουαρίου στην Αττική, παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για έντονη χιονόπτωση, με εξαίρεση τα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία AVGI δεν έδειξε εν τέλει τα «δόντια» της στην πρωτεύουσα, με τις αναμενόμενες χιονοπτώσεις, ωστόσο, πολλές περιοχές της χώρας έχουν «ντυθεί» στα λευκά με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε επιφυλακή από χθες το βράδυ, κλείνοντας δρόμους και απαγορεύοντας την κυκλοφορία φορτηγών στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ σε ισχύ βρίσκονται και έκτακτα μέτρα όπως η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση σε Εύβοια, Βοιωτία και οκτώ Δήμους της Αττικής.

Όσον αφορά στο γιατί εν τέλει δεν χιόνισε στην Αττική, παρά τις προβλέψεις των προηγούμενων ημερών, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα το πρωί έδωσε την δική του εξήγηση στο γιατί τελικά το λεκανοπέδιο της Αττικής δεν είδε «άσπρη» μέρα.Συγκεκριμένα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για «αστοχία» όσον αφορά στα χιόνια που τελικά δεν έπεσαν από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα. Όπως είπε, χαρακτηριστικά την ευθύνη για αυτή την «αστοχία», έχει ο μηχανισμός του Αιγαίου, το Aegean lake effect.

«Η αστοχία για την Αττική είναι πως τα χιόνια τελικά δεν ξεκίνησαν τόσο από τα υπερβόρεια, αλλά πιο πάνω. Ο μηχανισμός του Αιγαίου που μεταφέρει θερμότητα και υγρασία και θα ανέβαζε τα επίπεδα χιονόπτωσης ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή που περιμέναμε, ανεβάζοντας τα χιόνια από τα 500 με 600 μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Πού αναμένονται χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του κ. Μαρουσάκη, προσοχή θέλει κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει αρκετά τις επόμενες ώρες, από τα 600 μέτρα και πάνω.

Όσον αφορά την Αττική μέχρι το βράδυ θα χιονίσει ξανά στα υπερβόρεια, με τα βόρεια πάντως να μην βλέπουν χιονόστρωση. Το βράδυ θα υπάρξει μία έξαρση πάντως και πάλι προς τα Βίλια, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό