21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Άρης-Λαύριο 84-60: Επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν βρήκε τη… χαμένη αγωνιστική ταυτότητά του και επέστρεψε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όπως είπε και ο Γιάννης Καστρίτης, ο Άρης τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι με το Λαύριο καθώς επικράτησε με 84-60 βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών.

Όπου αγωνιστική ταυτότητα σημαίνει άμυνα καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη έκανε επιμέρους σκορ 36-17 από το 20′ έως και το 35′ και αφού ξέφυγε με μεγάλη διαφορά προφανώς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει η ομάδα του Κώστα Μέξα. Παράλληλα με την άμυνα, οι Θεσσαλονικείς είχαν συνέπεια και στο μακρινό σουτ καθώς στο σημείο που έχτισαν διαφορά ασφαλείας σούταραν με ποσοστό 54% παίρνοντας τρίποντα από τους Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς και Χάρελ.

Ο αγώνας

Στο απόλυτα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο (8-8, 5’) ο Άρης βασίστηκε στον Βασίλη Τολιόπουλο (7π.) και το Λαύριο στον Καστανέδα (10π.) κυρίως όμως οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν καθένα από τα πέντε λάθη των «κίτρινων» βρίσκοντας εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Η περίοδος έκλεισε με κλέψιμο του Καστανέδα, καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο και προβάδισμα (20-21) για την ομάδα του Κώστα Μέξα.

Το Λαύριο διατήρησε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα καθώς ο Άρης δεν είχε συνεργασίες και ρυθμό στην επίθεση. Με εξαίρεση μάλιστα τις πρώτες δύο φάσεις της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν διαδοχικά καλάθια για να χτίσουν μια διαφορά. Ίσα-ίσα που το το Λαύριο τους ανάγκασε να σουτάρουν απελπιστικά από μακρινή απόσταση (3/13) χρησιμοποιώντας και άμυνες ζώνης ενώ το ίδιο εκτέλεσε με ποσοστό 50% σε δίποντα και τρίποντα ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις ελεύθερες βολές (6/12) προφανώς δεν ήταν ικανοποιητικό. Επί της ουσίας διατηρήθηκαν οι λεπτές ισορροπίες (29-30, 15’) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-38 και με εύστοχη προσπάθεια τριών πόντων από τον Βασίλη Μουράτο.

Ο Άρης έπαιξε άμυνα στις αρχές του δεύτερου μέρους κυρίως όμως βελτίωσε το μακρινό σουτ του. Αρχικά το πήρε από τους Τολιόπουλο, Μποχωρίδη όπου μαζί με τους πόντους στη ρακέτα από τον Κρις Μπάνκστον απέκτησε διαφορά οκτώ πόντων (48-40) έπειτα από περίπου τέσσερα λεπτά. Απόντος του Τολιόπουλου, το Λαύριο είχε έναν λόγο παραπάνω να διατηρήσει την άμυνα σε άμυνα ζώνης για να περιορίσει την επιθετική δράση των γηπεδούχων αλλά ο Άρης είχε και πάλι το μακρινό σουτ από τους Χάρελ, Μπλούμπεργκς (61-47, 28′). Γενικώς οι Θεσσαλονικείς από τα 3/13 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου είχαν 6/11 μέχρι το σημείο που απέκτησαν διψήφια διαφορά πόντων (62-47, 30′).

Δίχως τους Τολιόπουλο, Χάρελ στο παρκέ, ο Γιάννης Καστρίτης είδε την ομάδα του δυσλειτουργική στην επίθεση και κυρίως την απόπειρα επιστροφής του Λαυρίου στο παιχνίδι (64-53, 33′). Η επιστροφή των δύο στο παρκέ ήταν αναγκαία, αυτό έγινε για να ακολουθήσουν δύο τρίποντα από Τολιόπουλο, Μπλούμπεργκς και η επιστροφή της διαφοράς στο +17 (70-53) μέσα σε 37”. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι (74-55, 35′). Στο 37′ ο Κώστας Μέξας αποβλήθηκε καθώς δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Προφανώς στο τρίτο δεκάλεπτο όπου ο Άρης έκανε επιμέρους σκορ 24-9 και πάτησε σε διαφορά 15 πόντων.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Δεν είναι μόνο οι πόντοι που προσέφερε όσο η ηρεμία και η κατεύθυνση που είχε ο Άρης στο παιχνίδι όταν ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν στο παρκέ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ρόνι Χάρελ είχε και πάλι πληθωρική παρουσία ενώ ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς ήταν καταλυτικός στο δεύτερο ημίχρονο και λιγότερο ο Κρις Μπάνκστον.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Καστανέδα και Θόρντον έκαναν καλό παιχνίδι αλλά δεν είχαν συμπαραστάτες.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λίγα πράγματα από τον Μουρ για το Λαύριο ενώ ο Βασίλης Μουράτος ήταν απελπιστικά άστοχος. Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τους Σταρκ, Ριντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αποτελεσματικότητα του Άρη στο μακρινό σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς από το 23% (3/13) που είχε στο πρώτο ημίχρονο στην 3η περίοδο σούταρε με 54% (6/11).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Το Λαύριο επικράτησε με 91-86.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του ενδιάμεσου γύρου πριν τα Playoff και το Λαύριο περιμένει να μάθει τον πρώτο αντίπαλό του για τις θέσεις 7-12.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-38, 62-47, 84-60

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό