18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άξια νικήτρια η Σαμπαλένκα στο Australian Open

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα κατάκτησε τον πρώτο Γκραν Σλαμ τίτλο στην καριέρας της, μετά τη νίκη με ανατροπή (4-6, 6-3, 6-4) επί της Καζάκας Έλενα Ριμπάκινα στον τελικό του Australian Open, ύστερα από έναν αγώνα ανάμεσα σε δύο από τις πιο συναρπαστικές power-hitters του γυναικείου τένις.

Με την ενδέκατη συνεχή νίκη της η Λευκορωσίδα θα επιστρέψει στην κορυφαία κατάταξη της καριέρας της, στο Νο 2 πίσω από την Ίγκα Σφιόντεκ, αποκομίζοντας τους καρπούς της βελτιωμένης ψυχολογικής σταθερότητάς της.

Η Ριμπάκινα προηγήθηκε με 3-1 μετά από διπλό λάθος της Σαμπαλένκα στο τεράστιο σερβίς της, αλλά στη συνέχεια η Λευκορωσίδα άσκησε πίεση και κατόρθωσε να ισοφαρίσει το πρώτο σετ σε 4-4.

Η Καζάκα αντέδρασε άμεσα και ανέβασε το «θερμόμετρο» της αγωνίας στη Rod Laver Arena, για να κάνει τελικώς το 1-0 με άλλο ένα break, καθώς η Σαμπαλένκα χρεώθηκε με το πέμπτο διπλό σφάλμα της.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η μετέπειτα νικήτρια του τελικού έχασε σετ στους έντεκα εφετινούς αγώνες της κι αυτό έφερε κάποια νεύρα, τα οποία η 24χρονη κατάφερε να συγκρατήσει και σώσει δύο breakpoints στο εναρκτήριο game του επόμενου σετ.

Στη συνέχεια, η Σαμπαλένκα βρήκε μια ευκαιρία για break και με περισσότερη συνέπεια στο παιχνίδι της πια κατόρθωσε να φτάσει στο 4-1, για να κατακτήσει το σετ και να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον 11ο και τον 12ο άσο της.

Η ψυχολογία είχε επανέλθει, η Λευκορωσίδα σέρβιρε με «δηλητήριο» και πήρε προβάδισμα με 5-3. Στη συνέχεια έκανε διπλό σφάλμα σε ένα matchpoint κι έχασε άλλα δύο, προτού τελικά επικρατήσει με 6-4 και ξεσπάσει σε κλάματα πεσμένη στο έδαφος.

Όταν σηκώθηκε πήγε στην πλευρά της Ριμπάκινα και την αγκάλιασε, πριν σκαρφαλώσει για να αγκαλιάσει την ομάδα της στο box της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό