18.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

«Άλωσε» την Τούμπα ο Παναθηναϊκός, σε ντέρμπι με… επεισοδιακό φινάλε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη με 1-0 στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς (21/02, 21:00). Ο Άντραζ Σπόραρ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ του «τριφυλλιού», ο οποίος ήταν καταπληκτικός στο δεύτερο μέρος και βρήκε δίχτυα στο 53ο λεπτό.

Το ματς δεν είχε εντάσεις, μέχρι που προέκυψε η φάση του 79ου λεπτού, όπου Τάισον και Τάσος Μπακασέτας… πιάστηκαν στα χέρια και… κόλλησαν κεφάλια. Ο Ολλανδός διαιτητής απέβαλλε αμφότερους και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους. Ο Παναθηναϊκός πίεσε αρκετά από την αρχή, δημιούργησε κάποιες καλές προϋποθέσεις για να φτάσει στο γκολ, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες. Η πρώτη ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ να μην μπορεί να πλασάρει εύστοχα από κοντινή απόσταση.

Ακόμη καλύτερη στιγμή στο 22′, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και να βγαίνει με ταχύτητα μπροστά στην επίθεση. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά, ο Ράφα Σοάρες την γύρισε για τον Μπράντον Τόμας, όμως, ο Ισπανός νικήθηκε από τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι από κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν να απειλήσει την εστία του Κοτάρσκι, επιχείρησε αρκετά μακρινά σουτ και πιο κοντά από ποτέ έφτασε στο 35′, με το σουτ του Μπερνάρ να ανακόπτεται. Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλη ευκαιρία στο 42ο λεπτό, με την προσπάθεια του Μπράντον Τόμας να περνάει λίγο άουτ, μετά από ασταθή απομάκρυνση του Ντραγκόφσκι.

Ο… καταλύτης Σπόραρ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 52′. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα και ο Γιάννης Κώτσιρας σέντραρε στο πίσω δοκάρι για τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μία εξαιρετική επέμβαση εξ επαφής, αλλά ο Άντραζ Σπόραρ ήρθε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του «τριφυλλιού».

Ο Σλοβένος φορ είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες εν συνεχεία, αφού στο 60ο λεπτό ελίχθηκε υπέροχα μέσα στην περιοχή ανάμεσα σε δύο αμυντικούς, αλλά ο Κοτάρσκι τον νίκησε. Την ίδια εξέλιξη είχε και η προσπάθειά του έξι λεπτά αργότερα, με τον Σπόραρ να επιχειρεί δυνατό σουτ από απόσταση. Στο 74′ ο ΠΑΟΚ έχασε μία σπουδαία ευκαιρία του στο ματς, καθώς ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο την κεφαλιά του Σαμάτα.

Στο 79ο λεπτό ξέσπασε ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Τάισον και Μπακασέτας.. κόλλησαν κεφάλια, μετά από μεταξύ τους διαμάχη και αποβλήθηκαν αμφότεροι με κόκκινη κάρτα από τον Ολλανδό διαιτητή! Οι δύο ομάδες συνέχισαν με 10 παίκτες, ενώ ο Μαντσίνι έφτασε κοντά στο γκολ στο 87′, με τον Κοτάρσκι να κάνει άλλη μία σημαντική επέμβαση.

Η πιο σπουδαία φάση για τον ΠΑΟΚ ενδεχομένως ήρθε στο 90+3′. Ο Μεϊτέ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε δύο φορές και η πορεία της ξεγέλασε τον Ντραγκόφσκι, όμως εκείνη κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Μάλιστα, η μπάλα μετά βρήκε στο χέρι του Πολωνού, δίχως να πάρει κατεύθυνση προς την εστία του με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος υπέρ του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Μιχαϊλίδης, Κετζιόρα, Γιόνι Κάστρο, Σβαμπ (76′ Οζντόεφ), Τσιγγάρας (63′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (63′ Τάισον), Μάρκος Αντόνιο (63′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (71′ Σαμάτα).Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (87′ Χουάνκαρ), Αράο, Γεντβάι, Κώτσιρας, Πέρεθ, Τσέριν (87′ Σένκεφελντ), Μπερνάρ (87′ Μπερνάρ), Μπακασέτας, Παλάσιος (69′ Μαντσίνι), Σπόραρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό