22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Άγγιξε» το triple double ο Ντόντσιτς στη νίκη-πρωτιά της Σλοβενίας επί της Ισπανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη.. μέτρια επιθετικά μέρα του Λούκα Ντόντσιτς, η Σλοβενία δεν πτοήθηκε, κατάφερε να νικήσει την Ισπανία με 95-87 και να προκριθεί ως… πρώτη και καλύτερη στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά της Σαϊτάμα.

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Αλεξάντερ Σέκουλιτς, στην «παρθενική» της συμμετοχή στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έκλεισε την πρώτη φάση πετυχαίνοντας το απόλυτο νικών, αφήνοντας στη 2η θέση τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές του 2019 (2 νίκες – 1 ήττα).

Κι αν το μεγάλο αστέρι των Σλοβένων, Λούκα Ντόντσιτς «φορτώθηκε» γρήγορα με 3 φάουλ και επιθετικά δεν είχε σημαντική βοήθεια (12 πόντους με 2 τρίποντα) παρ΄ όλα αυτά «άγγιξε» το triple double, καθώς πήρε 14 ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ.

Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Βλάτκο Τσάντσαρ με 22 πόντους, ενώ διψήφιοι για τους νικητές ήταν και οι Μάικ Τόμπι (16π.), Κλέμεν Πρέπελιτς (15π.) και Γιάκα Μπλάζιτς (10π.)

Από τους Ίβηρες, που ξέφυγαν ακόμη και με 10 πόντους στο πρώτο μέρος, κορυφαίος σκόρερ ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 19 πόντους.

Στην φάση των «8» όπου τα ματς θα είναι νοικ άουτ οι Σλοβένοι θα παίξουν με μία εκ των Γερμανίας ή Ιταλίας, ενώ η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ως 2η του ομίλου αναμένεται να βρει απέναντί της μία εκ των ισχυρών, που θα είναι είτε η Γαλλία, είτε η Αυστραλία, ή οι ΗΠΑ.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό