17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Zeekr 007 – Μία νέα, διαφορετική προσθήκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Zeekr 007 είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Guangzhou Auto Show λίγο μετά τα μέσα του Νοεμβρίου αλλά η κινέζικη εταιρία του ομίλου Geely αποφάσισε να αποκαλύψει το εντυπωσιακό, αμιγώς ηλεκτρικό sedan λίγο νωρίτερα. Ένα “007” (ουδεμία σχέση ή συγγένεια με τον… πράκτορα) του οποίου το design επιμελήθηκε ο Stefan Sielaff και διαφέρει αισθητά από αυτό των υπόλοιπων μοντέλων στην γκάμα της Zeekr.

Οι μεγάλες, καθαρές επιφάνειες και οι καμπύλες θεωρούνται πλέον ένα αναγκαίο κλισέ στον χώρο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς εξασφαλίζουν τις μειωμένες αεροδυναμικές αντιστάσεις που με την σειρά τους προσφέρουν τα μέγιστα στην συνολική αποδοτικότητα του αυτοκινήτου. Σε αντίθεση με τα άλλα μοντέλα της Zeekr όμως (βλ. 001 και X για παράδειγμα), το 008 δεν υιοθετεί το στιλ των διπλών φωτιστικών σωμάτων εμπρός. Αντιθέτως, διαθέτει ένα ενιαίο πάνελ με “ζωντανά” LED γραφικά που του χαρίζουν ένα πιο φουτουριστικό look ενώ όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο παίρνουν ένα μαύρο χρώμα και “κρύβονται” στη μάσκα. Κατά τα άλλα, ξεχωρίζουμε τις διαφορετικού χρώματος κολώνες και την εξ ολοκλήρου γυάλινη οροφή που καταλήγει σε ένα φουτουριστικό πίσω μέρος με εξαιρετικά λεπτά φωτιστικά σώματα και μία επιφάνεια με διαφορετική υφή ακριβώς από κάτω τους.

Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, η Zeekr δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη καμπίνα του 007 αν και η διάφανη οροφή αποκαλύπτει μέρος του ψηφιακού ταμπλό και των πολυάριθμων ηχείων που υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός premium ηχοσυστήματος. Μας που αναφέραμε και πάλι την οροφή, αξίζει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με κινέζικα media, το υλικό ενσωματώνει μία τεχνολογία ονόματι “nano-silvered privacy dome” που επιτρέπει διαφορετικά επίπεδα φωτοδιαπερατότητας και παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση. Standard στο Zeekr 007 είναι και μία τριπλέτα LiDAR αισθητήρων που είναι τοποθετημένοι στην οροφή και τα εμπρός φτερά και τροφοδοτούν με δεδομένα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης της εταιρίας.

Η Zeekr δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της, αν και κινέζικα μέσα δηλώνουν ότι το 007 βασίζεται στην PMA2+ αρχιτεκτονική που αποτελεί παράγωγο της ευρύτερα γνωστής και χρησιμοποιούμενης SEA ενώ το μήκος του αγγίζει τα 4.865 χιλιοστά με μεταξόνιο της τάξης των 2.928 χιλιοστών που το τοποθετούν απέναντι από προτάσεις μεγέθους Tesla Model S. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι αρχικά το Zeekr 007 θα εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και 350 Nm ροπής που επιταχύνει το ηλεκτρικό sedan στα 100 km/h σε 6.5 δευτερόλεπτα και τροφοδοτείται από μία μπαταρία 800V, αγνώστων λοιπών χαρακτηριστικών η οποία χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να φορτίσει πλήρως. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε όταν ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το Guangzhou Auto Show στην Κίνα και θα ήταν ψέματα αν λέγαμε ότι το Zeekr 007 δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική πορεία της στην Ευρώπη και τα επόμενα χρόνια το δίκτυο της αναμένεται να επεκταθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό