18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Youtube: Εμποδίζει τους χρήστες από το να χρησιμοποιούν ad blockers

Ειδήσεις Ελλάδα

Το YouTube προσπαθεί να υιοθετήσει μια πιο επιθετική προσέγγιση για να εμποδίσει τους χρήστες να χρησιμοποιούν ad blockers ενώ παρακολουθούν βίντεο στην πλατφόρμα του.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, χρήστες έχουν δημοσιεύσει στιγμιότυπα οθόνης σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Reddit που εμφανίζουν μια αναδυόμενη ειδοποίηση που τους προειδοποιεί ότι η αναπαραγωγή τους θα αποκλειστεί μετά από τρία βίντεο.

Η προειδοποίηση λέει ότι το YouTube θα αποκλείσει τη δυνατότητά τους να αναπαράγουν βίντεο στην πλατφόρμα, εκτός εάν απενεργοποιήσουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων ή προσθέσουν τον ιστότοπο στη λευκή λίστα τους. «Οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμείνει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο», συνεχίζει η ανακοίνωση. Προκειμένου να μην έχουν διαφημίσεις, η εταιρεία λέει στους χρήστες να λάβουν μια συνδρομή στο YouTube Premium, ώστε “οι δημιουργοί να μπορούν να πληρώνονται”.

Πριν από αυτές τις προειδοποιήσεις, το YouTube έδειχνε μόνο αναδυόμενα παράθυρα στους χρήστες αποκλεισμού διαφημίσεων, υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι ενάντια στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του ιστότοπου. Τελικά, πρόσθεσε ένα χρονόμετρο στις ειδοποιήσεις για να εξασφαλίσει ότι οι θεατές αφιερώνουν χρόνο για να τις διαβάσουν.

Ο ιστότοπος επιβεβαίωσε στο BleepingComputer ότι οι νέες ειδοποιήσεις αποτελούν μέρος ενός πειράματος. Ένας εκπρόσωπος είπε ότι το YouTube “τρέχει ένα μικρό πείραμα παγκοσμίως που παροτρύνει τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων να επιτρέπουν διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium”. Ακόμα, ότι ενδέχεται να απενεργοποιήσει προσωρινά την αναπαραγωγή “[σε] ακραίες περιπτώσεις, όπου οι θεατές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων”. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι θα απενεργοποιήσουν την αναπαραγωγή μόνο “αν οι θεατές αγνοήσουν επανειλημμένα αιτήματα για να επιτρέψουν διαφημίσεις στο YouTube”.

Προς το παρόν, αυτή η νέα προσέγγιση επηρεάζει μόνο έναν μικρό αριθμό χρηστών και το YouTube δεν είπε πόσα άτομα και περιοχές συμμετέχουν στη δοκιμή. Ο ιστότοπος, ο οποίος βγάζει τα περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις, έχει δει τα έσοδά του από αυτές να μειώνονται τα τελευταία τρία τρίμηνα, επομένως είναι πιθανό η δοκιμή επεκταθεί σε περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο, εάν αποδειχθεί αποτελεσματική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό