14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Yangwang U8 – Περίεργο όνομα αλλά τουλάχιστον… επιπλέει!

Ειδήσεις Ελλάδα

Την περασμένη εβδομάδα η YangWang λάνσαρε την τελευταία δημιουργία της: το τεράστιο και πολυτελές U8. Την YangWang την γνωρίσαμε τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και μας συστήθηκε ως μία luxury μάρκα με το U9 supercar ενώ το U8 είναι η πρώτη προσπάθεια της κινεζικής εταιρίας στον κόσμο των τεράστιων, πολυτελών SUVs. Ως πρώτη προσπάθεια, αντλεί… έμπνευση από κλασικά μοντέλα της κατηγορίας όπως η Mercedes-Benz G-Class και το Range Rover αλλά τουλάχιστον όσον αφορά στα μηχανικά, το U8 είναι όσο ξεχωριστό μπορεί να γίνει καθώς έχει κάποιες μοναδικές δυνατότητες, τις οποίες οι Κινέζοι δεν αμέλησαν να παρουσιάσουν σε .

Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι το YangWang U8 κινείται χάρη σε τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) οι οποίοι παράγουν συνδυαστικά σχεδόν 1.100 άλογα και αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 49 kWh που χαρίζει αυτονομία 1.000 χιλιομέτρων! Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ούτε το U8 κρύβει κάποια space-age, ρηξικέλευθη τεχνολογία. Απλά κάτω από το καπό κρύβεται ένας δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας ο οποίος εκτελεί καθήκοντα range extender. Όταν λοιπόν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και το ρεζερβουάρ καυσίμου των 75 λίτρων είναι γεμάτο, το U8 μπορεί να διανύσει έως 1.000 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί οποιουδήποτε είδους ανεφοδιασμό. Αυτά τα χίλια χιλιόμετρα μπορούν να περιλαμβάνουν και βαθιά νερά καθώς το U8 δεν σταματάει ούτε όταν το νερό φτάνει το 1 μέτρο βάρος, ούτε τα 1.4 μέτρα βάθος στην Off-road Master Edition. Για την ακρίβεια, δεν σταματάει ούτε σε βαθύτερα νερά. Απλά τότε μπαίνει στο λεγόμενο “Yachting Mode” ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του και τους επιβάτες.

Από την στιγμή που ανιχνεύσει ότι… χάνει την γη κάτω από τις ρόδες του, το YangWang U8 απενεργοποιεί τον βενζινοκινητήρα, γυρνάει το σύστημα εξαερισμού στη λειτουργία επανακυκλοφορίας, κλείνει τα παράθυρα και ανοίγει την ηλιοροφή ώστε να παρέχει μία έξοδο κινδύνου. Όταν μπαίνει σε αυτό το mode, το U8 μπορεί να επιπλεύσει για έως και 30 λεπτά κινούμενο με ταχύτητα έως 3.0 km/h αποκλειστικά με την περιστροφή των τροχών. Φαντάσου λοιπόν ένα γιγαντιαίο SUV με μήκος 5.3 μέτρων και βάρος που πλησιάζει τους 3.5 τόνους να επιπλέει. Η BYD, μέρος της οποίας είναι η YangWang, δηλώνει ότι αυτό το mode είναι μόνο για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης όπως οι πλημμύρες και όχι για την διάσχιση ποταμών και λιμνών, άσχετα αν το υλικό marketing που παρέχεται σχετικά δείχνει ακριβώς αυτό! Για την ιστορία, οι πωλήσεις του YangWang U8 έχουν ξεκινήσει ήδη και η τιμή του ξεκινά από τα €140.000 με την τρέχουσα ισοτιμία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό