19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Yιοθετήστε μια κατσίκα»: Ιταλικό νησί χαρίζει τα ζώα λόγω… υπερπληθυσμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δήμαρχος χαρίζει… κατσίκες  αφού ο αριθμός τους στο Alicudi φθάσει το εξαπλάσιο του ανθρώπινου πληθυσμού

1
SHARES

Nα χαρίσει τα ζώα σε όποιον θέλει να τα δεχτεί αποφάσισε ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ιταλικού νησιού που κατακλύζεται από αγριοκάτσικα .

Σε μία πρόσφατη απογραφή υπολογίστηκε ότι ο αριθμός των κατσικιών στο πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων Αλικούντι, το μικρότερο από το αρχιπέλαγος της Σικελίας, ήταν εξαπλάσιος από τον πληθυσμό του νησιού που ήταν 100 όλο το χρόνο.

Τα ζώα, έμπειρα στην πλοήγηση στους απότομους βράχους του Αλικούντι, κάποτε ζούσαν αρμονικά δίπλα στους ανθρώπους και έγιναν τόσο τουριστικό αξιοθέατο όσο και το ηφαίστειο που κοιμάται, αναφέρει δημοσίευμα της Guardian.

Όμως ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τόσο τα τελευταία χρόνια που άρχισαν να μετακινούνται προς την κατοικημένη περιοχή, καταστρέφοντας την καταπράσινη βλάστηση, προκαλώντας όλεθρο σε κήπους και χωράφια, γκρεμίζοντας τμήματα πέτρινων τοίχων και ακόμη να περιπλανούνται στα σπίτια των ανθρώπων, προκαλώντας ζήτημα που χρειάζονται λύση.

Το Αλικούντι, το οποίο απέχει δύο έως τρεις ώρες με το πλοίο από την ηπειρωτική Σικελία, υπάγεται στη διοίκηση του μεγαλύτερου νησιού Λιπάρι.

Η πρωτοβουλία «υιοθετήστε μια κατσίκα» θεωρήθηκε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ζητήματος με τον πιο συμπονετικό τρόπο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό