23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Xiaomi 14 Pro: Mε την τεχνολογία Dragon Crystal Glass για ανθεκτική οθόνη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Xiaomi έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην ανθεκτικότητα της οθόνης με το Dragon Crystal Glass. Αυτή η πρόοδος, που διαφημίζεται ότι είναι δέκα φορές πιο ανθεκτική σε πτώσεις από το συμβατικό ενισχυμένο γυαλί, σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην αναζήτηση ισχυρότερων, πιο ανθεκτικών οθονών smartphone.

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του έγκειται στην εξαιρετική αντοχή και σκληρότητά του. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα δεδομένα της Xiaomi, η σκληρότητα Vickers του Dragon Crystal Glass φτάνει εντυπωσιακά τα 860 HV0.025, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως το Apple Ceramic Shield Glass και το Corning Gorilla Glass Victus 2.

Αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό πρώτων υλών, όπως οξείδιο του λιθίου (Li2O), διοξείδιο του πυριτίου (SiO2), οξείδιο του αργιλίου (Al2O3), οξείδιο του ζιρκονίου (ZrO2), πεντοξείδιο του φωσφόρου (P2O5), οξείδιο του νατρίου (Na2O). Αυτό και άλλα εξαρτήματα του Dragon Crystal Glass της Xiaomi υποβάλλονται σε σχολαστική διαδικασία, όπως σε θερμική επεξεργασία σε θερμοκρασίες άνω των 1600°C.

Μέσω της δημιουργίας πυρήνων και της εκτεταμένης ανάπτυξης κρυστάλλων, το γυαλί ενσωματώνει κρυστάλλους νανο-μεγέθους, όπως το διπυριτικό λίθιο ή ο άστριος λιθίου, με τυπική μέτρηση περίπου 25 νανόμετρα. Αυτοί οι κρύσταλλοι σχηματίζουν μια συμπλεγμένη δομή ομοιόμορφα διασκορπισμένη μέσα στο γυαλί, παρέχοντας αξιοσημείωτη αντοχή διατηρώντας παράλληλα υψηλή διαφάνεια. Το γυαλί ενισχύεται περαιτέρω μέσω μιας διαδικασίας διπλής ανταλλαγής ιόντων, αυξάνοντας τη σκληρότητά του πολύ πέρα ​​από αυτή του παραδοσιακού γυαλιού.

Η καινοτομία στο Dragon Crystal Glass έγκειται στην εξομοίωση της μικροδομής των κεραμικών. Ενισχύοντας μικροσκοπικούς κρυστάλλους μέσα στο γυαλί, εμποδίζει αποτελεσματικά τη διάδοση των ρωγμών, μετριάζοντας τον κίνδυνο θραύσης. Η απίστευτα μικρή διάμετρος αυτών των μικροσκοπικών κρυστάλλων διασφαλίζει ότι το γυαλί διατηρεί εξαιρετικά υψηλή διαφάνεια ενώ ενισχύει σημαντικά την ανθεκτικότητα.

Το Dragon Crystal Glass της Xiaomi όχι μόνο υπόσχεται αυξημένη αντοχή στις πτώσεις, αλλά προσφέρει επίσης ασπίδα ενάντια στις γρατσουνιές, καθιστώντας το μια πρωτοποριακή επιλογή για σύγχρονα smartphone, όπως είναι το Xiaomi 14 Pro.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό