17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Xούλιγκανς μεταφέρουν «πολεμοφόδια», βίντεο ντοκουμέντο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στη δημοσιότητα από τη μοιραία βραδιά των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη όπου είχε ως τραγική κατάληξη τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας για το αιματηρό περιστατικό της οπαδικής βίας, πρόκειται για εικόνες με κονβόι μηχανών και αυτοκινήτων με χούλιγκανς, που μεταφέρουν «πολεμοφόδια» από το γήπεδο Καραϊσκάκη στο κλειστό του Ρέντη λίγο πριν το μοιραίο χτύπημα στον άτυχο αστυνομικό των ΜΑΤ.

Ειδικότερα, λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε διμοιρία των ΜΑΤ, περίπου 35 με 40 άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 10 με 15 περίπου μοτοσυκλέτες και τέσσερα αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη θύρα των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

Αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κονβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα, και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Δεν έγραφαν οι κάμερες στο Καραϊσκάκη

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών.

Ως εκ τούτου, και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το φαληρικό γήπεδο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό