24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Wu-Tang Clan: Οι ζωντανοί-θρύλοι του Hip Hop φέρνουν τον ήχο των δρόμων της Νέας Υόρκης στο Release

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου, η αυλαία του Release Athens 2023 πέφτει με το πολυαναμενόμενο hip hop show του καλοκαιριού

Το πιο εμβληματικό hip–hop συγκρότημα όλων των εποχών θα ανέβει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για μια ιστορική εμφάνιση που περιμέναμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Οι Wu-Tang Clan σχηματίστηκαν στο Staten Island της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Με ηγέτη στην παραγωγή τον RZA, το γκρουπ καθόρισε τον ήχο τoυ East Coast των Η.Π.Α. και κυκλοφόρησε 8 studio albums, ανάμεσά τους το οριακό ντεμπούτο “Enter The Wu–Tang (36 Chambers)”, το οποίο όχι μόνο έχει γίνει τρεις φορές πλατινένιο, αλλά έχει κερδίσει τη θέση του ως ένας από τους σπουδαιότερους δίσκους που έβγαλε ποτέ η σκηνή του hip–hop.

Έχοντας σαν κύριο χαρακτηριστικό τα samples από τον κινηματογράφο, κυρίως από ταινίες πολεμικών τεχνών (από όπου πήραν και το όνομά τους), οι Wu–Tang Clan επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επόμενες γενιές παραγωγών, όπως οι Jay–Z, Nas και Kanye West και έθεσαν τις βάσεις που οδήγησαν τη σκηνή στην αναγνώριση και την εμπορική εκτόξευση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια.

Οι live εμφανίσεις τους είναι μια οικογενειακή και δημοκρατική υπόθεση, με κάθε μέλος της ομάδας να αναλαμβάνει τα φωνητικά σύμφωνα με τη συνεισφορά του στα τραγούδια τους, ενώ δεν παραλείπουν επιλογές από τη σόλο καριέρα τους αλλά και από αυτή του σπουδαίου ιδρυτικού μέλους τους, Ol’ Dirty Bastard, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2004.

Οι ζωντανοί θρύλοι του hip hop κινήματος έρχονται στην Αθήνα σε ένα ακραίο lineup μαζί με τον καταιγιστικό Βρετανό rapper Ocean Wisdom, o οποίος κέρδισε την αναγνώριση για το απαράμιλλο και εκρηκτικό στυλ που χαρακτηριζεται απο το αλάνθαστο και, εντυπωσιακά γρήγορο, flow του.

Τη βραδιά ανοίγουν κορυφαία ονόματα της εγχώριας hip-hop σκηνής, όπως είναι οι ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, Ethismos & Melow, Twinsanity with DJ Micro και ο Junior SP.

PHOTO

Photo 1/4

Twinsanity

Photo 2/4

ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ

Photo 3/4

Ethismos

Photo 4/4

Ocean Wisdom

Κρατάμε την ανάσα μας και ετοιμαζόμαστε για το απόλυτο hip hop show του καλοκαιριού & το επικό φινάλε του Release Athens 2023.

Εσύ θα λείπεις;

Εισιτήρια / Πληροφορίες: www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Διαβάστε επίσης

Οι Wu-Tang Clan κλείνουν το Release Athens 2023: To line up της τελευταίας μέρας

Release Athens: O Ocean Wisdom μαζί με τους Wu-Tang Clan την τελευταία μέρα του φεστιβάλ

Wu-Tang Clan: Η πιο εμβληματική μπάντα του hip-hop έρχεται στο Release Athens

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό