18.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

WSBK Aragon: Δυναμίτης ο Άλβαρο Μπαουτίστα με Ducati

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα κέρδισε τους δύο από τους τρεις αγώνες στο Άραγκον και ξεκίνησε με το δεξί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ανάμεσα στη Formula 1, το MotoGP, τον αγώνα Formula E και τον αγώνα IndyCar είχαμε και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε στην πίστα Aragon στην Ισπανία και εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Άλβαρο Μπαουτίστα. Ο έμπειρος Ισπανός αναβάτης επέστρεψε μετά από ένα ατυχές πέρασμα από την Honda στην Ducati και αμέσως βρήκε το δρόμο προς την κορυφή.

Ο Μπαουτίστα βρέθηκε στη δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ωστόσο στο δεύτερο σκέλος και στον αγώνα σπριντ κυριάρχησε κερδίζοντας τους δύο από τους τρεις αγώνες του τριημέρου. Πλέον ο Ισπανός είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς έχοντας μια ικανότατη Ducati Panigale V4 στα χέρια του. Ο Τζόναθαν Ρέα με την Kawasaki ήταν αρκετά ανταγωνιστικός στο Aragon κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα και παίρνοντας τη δεύτερη θέση στους δύο επόμενους. Ο Ρέα δείχνει ακόμα ότι είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αν και ο ανταγωνισμός φέτος φαίνεται δυνατός.

Στην 3η θέση της βαθμολογίας βρέθηκε ο Τοπράκ Ραζγκατλίογλου με την εργοστασιακή Yamaha R1. Ο Τούρκος πρωταθλητής δεν κατάφερε να μπει στη μάχη της νίκης στους τρεις αγώνες και προτίμησε να μαζέψει με ασφάλεια τους βαθμούς της 3ης θέσης. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση της Honda με τους Ίκερ Λεκουόνα (πρώην αναβάτης MotoGP με KTM) και Τσάβι Βιέρν να φέρνουν την CBR1000RR-R SP στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα έχοντας τον Μάικλ Ρινάλντι μπροστά τους με την δεύτερη Ducati Panigale.

An old rivalry reigniting ✨ And the smile on their faces says absolutely everything… 🤩

Race 1 at Aragon was insane 🥵 This is how @jonathanrea and @19Bautista reacted to it 👀#AragonWorldSBK pic.twitter.com/Bdo7RLGP5Q

— WorldSBK (@WorldSBK) April 10, 2022

Ταχύτερη BMW M1000RR ήταν εκείνη του Λόρις Μπάζ με καλύτερη την 7η θέση στο δεύτερο σκέλος. Στα Supersport 600 τις νίκες μοιράστηκαν οι Λορένζο Μπαλντασάρι και Ντομινίκ Αεγκέρτερ οδηγώντας και οι δύο Yamaha R6. Στο βάθρο βρέθηκε και μια Ducati Panigale V2 με αναβάτη τον Νίκολο Μπούλεγκα. Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike πραγματοποιείται στο Άσσεν της Ολλανδίας 22-24 Απριλίου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό