27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

WRC: Το Rally Ypres Βελγίου προστέθηκε στο ημερολόγιο του 2022

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος rally, το ημερολόγιο δεν ανέφερε που θα διεξαχθεί ο 9ος γύρος του 2022, αλλά μόνο ότι αυτός θα είναι ασφάλτινος και θα πραγματοποιηθεί στις 18-21 Αυγούστου.1Χθες, ο promoter και η διοργανώτρια αρχή του WRC ανακοίνωσε ότι το Rally Ypres στο Βέλγιο θα είναι αυτό που θα πάρει τη συγκεκριμένη θέση. Ο εν λόγω αγώνας εντάσσεται στο καλεντάρι του WRC για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο αγώνας στο Βέλγιο ήταν αυτός που επιλέχθηκε σε σχέση με το Rally Barum Zlin στη Τσεχία. Το τελευταίο αποτέλεσε την έτερη υποψηφιότητα, αλλά τελικά θα παραμείνει στο ημερολόγιο του ERC.2Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα3Όπως και πέρυσι, το επίκεντρο του αγώνα θα βρίσκεται στην πλατεία Grote Markt της πόλης Ypres, και περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικές διαδρομές θα ανακοινωθούν σύντομα. Πάντως, είναι πολύ πιθανό να μην διεξαχθεί ειδική διαδρομή που θα διέρχεται από την πίστα του Spa-Francorchamps, όπως έγινε πέρσι.
Ο Jona Siebel, εκτελεστικός διευθυντής του promoter του WRC, δήλωσε:
Το Βέλγιο έφερε κάτι αρκετά διαφορετικό στο περσινό WRC λόγω των δύσκολων ειδικών διαδρομών και του γρήγορου ρυθμού του, που σήμαινε ότι δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να πάρει κανείς ανάσα. Η περιοχή της Ypres δίνει τον καλύτερο εαυτό της κατά την εβδομάδα του rally. Υπάρχει ενθουσιασμός στις ειδικές διαδρομές και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί και στην πόλη αυτή τη φορά, καθώς οι φίλαθλοι θα μπορούν να εισέλθουν στο service park της Grote Markt.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του αγώνα, Alain Penasse, είπε:
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξανά στην Ypres. Είναι μια ανταμοιβή των προσπαθειών που κατέβαλλαν όλοι στο club, οι εθελοντές, οι συνεργάτες μας και οι Τοπικές Αρχές, προκειμένου η πρώτη εκδοχή του αγώνα να είναι επιτυχημένη.4Τέλος, να θυμίσω ότι πέρσι στο παρθενικό Rally Ypres Βελγίου νικητής ήταν ο Thierry Neuville.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό