16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

World Athletics: Ειδικό ταμείο για να βοηθηθούν οι αθλητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ειδικό ταμείο, μέσω του οποίου θα ενισχυθούν οικονομικά οι επαγγελματίες αθλητές που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού, δημιούργησαν από κοινού, η World Athletics και το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού (IAF).

Το αρχικά διαθέσιμο κεφάλαιο φτάνει τις 500.000 δολάρια, με τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόε (είναι επίσης ο επικεφαλής της IAF), να δηλώνει ότι το ταμείο θα χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους αθλητές που έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους το τελευταίο διάστημα λόγω αναβολής ή ακύρωσης των αγώνων διεθνώς.

Το Διεθνές Ίδρυμα Αθλητισμού, που ιδρύθηκε το 1986 για να υποστηρίξει φιλανθρωπικούς σκοπούς που αφορούν τον αθλητισμό, υπό την επίτιμη προεδρία του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό, έχει διαθέσει πόρους από τους προϋπολογισμούς του για το 2020 και το 2021 για να βοηθήσει αθλητές που έχουν ανάγκη μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο Κόε θα προεδρεύει μιας ειδικής πολυ-περιφερειακής ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση των αιτήσεων συνδρομής, οι οποίες θα υποβληθούν μέσω των έξι συνομοσπονδιών μελών της WA.

Στα μέλη της ομάδας εργασίας περιλαμβάνεται και η Ελληνίδα «χρυσή» Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, καθώς και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 1.500μ, Χικάμ Ελ Γκερούζ μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της WA και άλλοι.

Η ομάδα εργασίας θα συναντηθεί αυτήν την εβδομάδα για να αποφασίσει τη διαδικασία απονομής και διανομής επιχορηγήσεων σε μεμονωμένους αθλητές και να εξετάσει άλλους τρόπους συγκέντρωσης πρόσθετων πόρων για το ταμείο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό