18.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το WhatsApp, η δημοφιλής παγκόσμια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.

Aυτή η νέα ενημέρωση έχει στόχο να αποτρέψει μη εξουσιοδοτημένες επαφές από τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης (screenshots) της εικόνας του προφίλ σας. Μόλις η δυνατότητα αυτή γίνει ευρέως διαθέσιμη, θα δώσει μεγάλη ικανοποίηση στους χρήστες που θέλουν έλεγχο του τρόπου κοινής χρήσης της εικόνας τους στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το WABetaInfo, η νέα δυνατότητα αποκλεισμού στιγμιότυπων οθόνης είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε επιλεγμένους δοκιμαστές beta στην έκδοση 2.24.4.25 της εφαρμογής Android και θα κυκλοφορήσει ευρύτερα τις επόμενες εβδομάδες. Μόλις εφαρμοστούν οι αλλαγές, όταν κάποιος θα επιχειρεί να τραβήξει στιγμιότυπο οθόνης από την εικόνα προφίλ μιας επαφής, θα εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη με μια ειδοποίηση που λέει: “Δεν είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου οθόνης λόγω περιορισμών εφαρμογής”.

Το νέο χαρακτηριστικό αποτελεί βελτίωση της δυνατότητας που ξεκίνησε να εισάγει το WhatsApp πριν από πέντε χρόνια. Τότε η υπηρεσία αποφάσισε να καταργήσει τη δυνατότητα που επέτρεπε στους χρήστες να κατεβάζουν τις εικόνες προφίλ των άλλων. Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετώπισε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διανομής και χρήσης προσωπικών φωτογραφιών χωρίς την άδεια ή την ενημέρωση του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Η πιο πρόσφατη ενημέρωση περιλαμβάνει περαιτέρω μέτρα προστασίας σε σχέση με αυτή την πρακτική.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό