16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Wall: Τρίτη σερί συνεδρίαση απωλειών

Ειδήσεις Ελλάδα

Mε πτώση έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές και στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τα μακροοικονομικά στοιχεία και τι σημαίνουν αυτά για τη νομισματική πολιτική.

Ο Dow Jones απώλεσε 70,13 μονάδες ή 0,19%, κλείνοντας στις 36.054,43 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,39% στις 4.549,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq απώλεσε 0,58% της αξίας του για να κλείσει στις 14.146,71 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα, με τις μετοχές να χάνουν τα αρχικά κέρδη τους, παρότι  Dow Jones παρουσίασε προς στιγμή άνοδο έως και 170 μονάδες.

Η αγορά βρήκε αρχικά στήριγμα στα στοιχεία που έδειξαν πτώση του κόστους εργασίας, ενώ η αύξηση της παραγωγικότητας υπογραμμίζει τη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας. Τα στοιχεία πάντως για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα προσέφεραν την τελευταία ένδειξη ότι η αγορά εργασίας αρχίζει να αποθερμαίνεται.

«Τα στοιχεία της ADP δείχνουν ότι τα μέτρα της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Τα νούμερα καταδεικνύουν ομαλή προσγείωση, όμως οι επενδυτές ενδεχομένως να αρχίσουν να ανησυχούν για τις προοπτικές της οικονομίας εάν η νομισματική πολιτική παραμείνει υπερβολικά περιοριστική», αναφέρει ο Ντέιβιντ Ράσελ, επικεφαλής στρατηγικής αγορών στην online επενδυτική πλατφόρμα TradeStation.

Το κόστος εργασίας μειώθηκε περισσότερο του αναμενομένου, ενώ η παραγωγικότητα αυξήθηκε με υψηλότερο ρυθμό από αυτόν που είχε προβλεφθεί, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.

Ωστόσο, η πτώση των τελευταίων ημερών εγείρει ερωτήματα για το εάν το ράλι στο τέλος του 2023 οδεύει προς παύση ή εάν η αγορά ξεπέρασε τον εαυτό της παρουσιάζοντας υπερβολικά μεγάλη άνοδο. Παρ΄ όλα αυτά, οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες αναμένεται να κλείσουν το τέταρτο τρίμηνο και το έτος σε υψηλότερα επίπεδα.

Από τις μετοχές, αυτή της Box, εταιρείας στον χώρο του cloud, γνώρισε την χειρότερη συνεδρίαση από τον Αύγουστο καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά απώλειες άνω του 11%, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στα χειρότερα του αναμενομένου κέρδη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό