18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

VW Amarok – Ήρθε και στη χώρα μας η ολοκαίνουρια γενιά του

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο Amarok σχεδιάστηκε από τη Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα για να πηγαίνει παντού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι βασικά εξοπλισμένο με τετρακίνηση αντί για καθαρή πίσω κίνηση. Ένας αποδοτικός τετρακύλινδρος και ένας εξακύλινδρος κινητήρας turbo παρέχουν την απαραίτητη κινητήρια δύναμη για επαγγελματικές και ιδιωτικές εργασίες. Επίσης το καινούργιο Amarok προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού.

Αυτές είναι οι σειρές “Life” και “Style”, καθώς και οι κορυφαίες εκδόσεις “PanAmericana”  (έντονα Offroad χαρακτήρας) και “Aventura” (με ιδιαίτερο σχεδιασμό). Το νέο Amarok διατίθεται ως τετράθυρο Pickup με διπλή καμπίνα (DoubleCab). Με 5.350 mm, το νέο Amarok είναι τουλάχιστον 96 mm μακρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Το μεταξόνιο των 3.270 mm αντιστοιχεί σε αύξηση 173 mm. Αυτό εξασφαλίζει περισσότερο χώρο στη διπλή καμπίνα.

Η έντονη αύξηση του μεταξόνιου είχε ως αποτέλεσμα μείωση των προβόλων του αμαξώματος. Εξαιτίας αυτού προκύπτουν πιο σφιχτές αναλογίες και βελτιωμένη ικανότητα χρήσης εκτός δρόμου καθώς οι γωνίες κλίσης του Amarok αυξήθηκαν σε έως 30 μοίρες (μπροστά) και 26 μοίρες (πίσω). Για το Amarok νέας γενιάς χρησιμοποιούνται δυο πετρελαιοκινητήρες Turbo (TDI με τέσσερις και έξι κυλίνδρους). Και οι δυο κινητήρες συνδυάζουν αποδοτικότητα και μεγάλη ροπή. 

Από πλευράς ισχύος και απόδοσης TDI, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα προσφέρει έναν τετρακύλινδρο με υπερπλήρωση Bi-Turbo, ο οποίος αποδίδει 205 PS. Ως νέος κορυφαίος TDI είναι διαθέσιμος ένας κινητήρας V6 που αποδίδει στην έκδοση με πρότυπο καυσαερίων Euro 6, 240 PS.

Ο 2-λιτρος TDI μπορεί να διαμορφώνεται πάντα με ένα νέο 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, ο  TDI V6 διατίθενται πάντα στον βασικό εξοπλισμό με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Όλες οι εκδόσεις Amarok με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων επιτρέπεται να έλκουν ρυμουλκούμενα με βάρος έως και 3,5 τόνους. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, παγκοσμίως το επιτρεπόμενο συνολικό βάρος οχήματος και ρυμουλκούμενου, αυξήθηκε από 6,0 σε 6,5 τόνους. Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του Pickup με διπλή καμπίνα αυξήθηκε σε 1,19 τόνους.

Το Amarok παραδίδεται στον βασικό εξοπλισμό με μία ενεργοποιούμενη από τον οδηγό  τετρακίνηση (4MOTION) με τέσσερα είδη κίνησης. Η λειτουργία (4A) μέσω πολύδισκου συμπλέκτη προσφέρει μια μεταβλητή και συνεπώς αυτόματη κατανομή ισχύος μεταξύ μπροστινού και πίσω άξονα. Ένα μπλοκέ διαφορικό και έξυπνα “Drive Modes” τελειοποιούν τις ιδιότητες τετρακίνησης.

Ανάλογα με τις προδιαγραφές, έως και 25 συστήματα υποβοήθησης προσθέτουν ένα ακόμη πλεονέκτημα στην άνεση και την ασφάλεια. Πάνω από 20 από αυτά τα συστήματα – για παράδειγμα το αυτόματο cruise control (“έξυπνη υποβοήθηση ταχύτητας”), η υποβοήθηση ελιγμών στάθμευσης για υποβοηθούμενο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα, μια περιμετρική άποψη 360 μοιρών (“Area View”) ή μια υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και η αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας – είναι καινούργια στο Amarok δεύτερης γενιάς.

Το νέο Amarok εξοπλίζεται στον βασικό εξοπλισμό με το λεγόμενο “Drive Mode Control”. Yπάρχουν έξι “Drive Modes”: “Eco”, “Normal”, “Mud/Ruts”, “Sand”, “Slippery” και “Load/Trailer”. Διευκολύνουν τη σωστή επιλογή του τύπου κίνησης, καθώς είναι ήδη διαμορφωμένα κατανοητά από την ονομασία τους για συγκεκριμένες οδηγικές καταστάσεις. Με όλα τα προγράμματα τετρακίνησης συνδέεται η λειτουργία του μπλοκέ διαφορικού στον πίσω άξονα. Απλά ο οδηγός πιέζει το πλήκτρο “Mode” μπροστά από τη λαβή αλλαγής ταχυτήτων και μπορεί να επιλέξει προγράμματα οδήγησης τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν μέσω της οθόνης αφής.

Οι τιμές πώλησης του νέου VW Amarok

2.0 TDI 205ps 4MOTION Life: 48.200 €

2.0 TDI 205ps 4MOTION Style: 53.500 €

3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION Style: 55.000 €

3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION PanAmericana: 61.500 €

3.0 V6 TDI 240ps 4MOTION Aventura: 62.500 €

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό