18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Volvo και Renault ενώνουν τις δυνάμεις τους στα ηλεκτρικά βαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κλιματική αλλαγή επιταχύνει την ανάγκη για την μετάβαση στην τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και οι μελλοντικοί κανονισμοί όσον αφορά στις εκπομπές CO2 στην μεταφορά αγαθών και την πρόσβαση στις πόλεις μεταμορφώνουν δραστικά το οικοσύστημα των logistics. Σύμφωνα με προβλέψεις, η ευρωπαϊκή αγορά για εξηλεκτρισμένα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2030 και αυτό αναπαριστά μία ευκαιρία που το Renault Group, το Volvo Group και η CMA CGM θέλουν να εκμεταλλευτούν. Τώρα, το Renault Group και το Volvo Group υπογράφουν δεσμευτικές συμφωνίες για το λανσάρισμα μίας νέας εταιρίας στην οποία θα κατέχουν αρχικά μερίδιο 50:50 και σκοπεύουν να επενδύσουν 300 εκατομμύρια ευρώ έκαστο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Η εταιρία αναμένεται να δημιουργηθεί στις αρχές του 2024 (εφόσον λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού κλπ) και η παραγωγή μίας ολοκαίνουριας γενιάς αμιγώς ηλεκτρικών και “software-defined” οχημάτων είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει εντός του 2026. Τα οχήματα θα χρησιμοποιούν μία επίσης νέα, αμιγώς ηλεκτρική “skateboard” αρχιτεκτονική που θα προσφέρει υψηλή ευελιξία αναφορικά με τον τύπο του αμαξώματος σε χαμηλό κόστος και με κορυφαίες προδιαγραφές ασφάλειας. Η υιοθέτηση της νέας “Software Defined Architecture” θα χαρίσει στα οχήματα πρωτοφανείς δυνατότητες παρακολούθησης των παραδόσεων και των επιδόσεων της επιχείρησης ενώ το κόστος χρήσης προβλέπεται να μειωθεί κατά 30%! Σε όλα αυτά συνυπολόγισε τις διαφορετικές χωρητικότητες μπαταριών 800V ώστε να καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις, τις συνδεδεμένες υπηρεσίες που θα προσφέρουν over-the-air αναβαθμίσεις στα οχήματα για ολόκληρη τη διάρκεια ζωής του αλλά και την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που φέρνει η κάθε εταιρία στον τομέα της!
Σε δεύτερη φάση θα συμμετάσχει στην νεοσύστατη εταιρία ο κολοσσός στον τομέα των logistics, CMA CGM Group, που έχει υπογράψει μία μη-δεσμευτική επιστολή πρόθεσης στην οποία περιλαμβάνεται και μία επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της PULSE, ενός Energy Fund που εστιάσει στην επιτάχυνση της μείωσης των εκπομπών CO2 στους τομείς των μεταφορών και των logistics. Μία πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη με πολύ σημαντικές, δυνητικά, επιπτώσεις στην βιομηχανία όχι μόνο του αυτοκινήτου αλλά των μεταφορών στο σύνολο τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό