20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Volvo: Δεν υπάρχουν “αν” και “αλλά” για τον εξηλεκτρισμό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volvo είναι μία από εκείνες τις εταιρίες που ποτέ δεν είχε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στην στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση. Ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που ανέβηκε στο τραίνο και είναι μία από τις εταιρίες που πιέζουν ενεργά όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και την κοινωνία για ένα μέλλον πιο φιλικό στο περιβάλλον. Πιέζει για μία βιομηχανία αυτοκινήτου πιο βιώσιμη σε κάθε επίπεδο της παραγωγής και με τον νέο CEO της, τον Jim Rowan, που ανέλαβε πριν από λίγο καιρό, πιστεύει πως μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Η κατεύθυνση παραμένει σταθερή και είναι μία εξαιρετική στρατηγική για εμάς. Θέσαμε έναν φιλόδοξο στόχο και όταν το κάνεις αυτό δεν υπάρχουν “αν” και “αλλά”. Αυτή είναι η κατεύθυνση.[…] Ταυτόχρονα, πιστεύω ότι κάποιοι ανταγωνιστές προσπαθούν ακόμα να υπολογίσουν πόσο γρήγορα μπορούν να φτάσουν εκεί και αν μπορούν να “ιππεύσουν δύο άλογα ταυτόχρονα”. Εμείς δεν έχουμε αυτή την ασάφεια.

Ο Rowan πιστεύει ότι η ανταπόκριση του κόσμου και πιο σημαντικά, της αγοράς όσον αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες (BEV) είναι πολύ καλή ειδικά σε προηγμένες κοινωνίες όπως κάποιες χώρες της Ευρώπης και οι Η.Π.Α. και όσο περνά ο καιρός η πλάστιγγα θα αρχίσει να γέρνει πιο έντονα υπέρ των ηλεκτρικών. Δεν έχει καμία αμφιβολία για το τεχνικό κομμάτι που σχετίζεται με τις υποδομές φόρτισης δε, καθώς πιστεύει ότι υπάρχει μία τάση ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο, να εστιάσουμε στην τεχνολογία. Με λίγα λόγια, ο Rowan δεν βλέπει οτιδήποτε το μεμπτό στον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε συνολικά την στροφή στην ηλεκτροκίνηση και θεωρεί πως οδεύουμε όχι μόνο προς την σωστή κατεύθυνση αλλά και στον μοναδικό σωστό δρόμο. Το μόνο που μένει είναι κάποιες λεπτομέρειες όπως η υπέρβαση των δυσκολιών που έχουν προκύψει από την κρίση στους ημιαγωγούς, τον πόλεμο στην Ουκρανία κ.ά. Αισιόδοξη η στάση του Rowan και είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με αυτήν, είναι καλό να βλέπεις μία εταιρία με όραμα και πεποίθηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό