18.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Volkswagen ID.7 Tourer – συνεχίζει την παράδοση.

Ειδήσεις Ελλάδα

Για περισσότερα από 60 χρόνια η Volkswagen προσφέρει στους καταναλωτές station wagon εκδόσεις των μοντέλων της. Είτε  αυτές ονομάζονταν “Variant” είτε στην περίπτωση του Arteon, “Shooting Brake” η γερμανική εταιρία έχει αποδείξει έμπρακτα την πίστη της στο συγκεκριμένο στιλ αμαξώματος και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Η Volkswagen που πριν από μερικούς μήνες λάνσαρε το ID.7, είναι έτοιμη να παρουσιάσει εντός του 2024 την station wagon έκδοση που παίρνει το όνομα του ID.7 Tourer.
Ήδη από την sedan έκδοση του ID.7 η Volkswagen έχει κάνει σαφές ότι εστιάζει στην αεροδυναμική ως έναν από τους βασικούς τρόπους βελτιστοποίησης και μεγιστοποίησης της απόδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι το ID.7 επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd της τάξης του 0.23 και η ίδια νοοτροπία εφαρμόζεται και στο ID.7 Tourer που δεν υστερεί δραστικά σε αυτόν τον τόσο κρίσιμο τομέα, με τον δικό του συντελεστή οπισθέλκουσας να μην υπερβαίνει το 0.24. Αξιέπαινο και το ότι καταφέρνει αυτή την επίδοση συνδυάζοντας την αεροδυναμική με ένα καλαίσθητο, κλασάτο και κομψό design που δεν είναι τόσο δύσκολο να διακρίνουμε παρά το… φθινοπωρινό καμουφλάζ που επέλεξε για να το κρύψει η Volkswagen.

Δυστυχώς όμως, το ID.7 Tourer θα πρέπει να θυσιάσει κάτι όσο ευέλικτη και μοντέρνα κι αν είναι η MEB αρχιτεκτονική στην οποία βασίζεται. Μία αρχιτεκτονική που προσφέρει τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα των κοντών προβόλων και του μεγάλου μεταξονίου που ευνοούν τους εσωτερικούς χώρους. Χωρίς να έχουμε πολλές επιπλέον λεπτομέρειες, η Volkswagen αναφέρει πως με 5 επιβάτες στην καμπίνα, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 545 λίτρα με τις αποσκευές να φτάνουν μέχρι το ύψος του πίσω προσκέφαλου. Αν υπάρχει δυνατότητα αναδίπλωσης των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών αποκτά μήκος 2.0 μέτρων και η χωρητικότητα του αυξάνεται στα 1.714 λίτρα – νούμερα που ακούγονται εντυπωσιακά αλλά ωχριούν σε σύγκριση με αυτά του θερμικού Passat Variant που παρουσιάστηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου. Εκείνο λοιπόν, προσφέρει 690 λίτρα πορτ-μπαγκάζ, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 1.920 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Καλός ο εξηλεκτρισμός λοιπόν, αλλά απαιτεί θυσίες και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα δεδομένου του προσανατολισμού του ID.7 Tourer.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό