21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Volkswagen Golf R 333 Limited Edition – Ειδικό και ολοκληρωμένο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen δεν έχασε την ευκαιρία. Γνωρίζαμε ότι ετοιμάζει μία ειδική έκδοση του Golf R και την αποκάλυψε στις 3:33 τοπική ώρα Γερμανίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, ανακοίνωσε ότι το Golf R 333 Limited Edition όπως ονομάζεται, προσφέρει 333 άλογα και θα κατασκευαστεί σε 333 αντίτυπα. Ο μοναδικός τρόπος να πετύχει περισσότερα τριάρια θα ήταν να καθυστερήσει την πρεμιέρα αλλά 10 χρόνια περίπου μέχρι τις 3/3/33 αλλά μέχρι τότε… Για να μην πλατιάζω όμως, αυτό είναι το Volkswagen Golf R 333 Limited Edition και τα απολύτως βασικά τα γνωρίζεις ήδη.

Το Golf R 333 είναι “το πρώτο R μοντέλο με την διαμόρφωση προκαθορισμένη από εμάς ώστε να μην αφήσουμε καμία ευχή όσον αφορά στην απόδοση ανεκπλήρωτη” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η γερμανική εταιρία. Αυτό σημαίνει ότι η ειδική έκδοση είναι ένα ολιστικά αναβαθμισμένο μοντέλο το οποίο ξεκινά από τον γνωστό, δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα ο οποίος για την συγκεκριμένη εφαρμογή αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής. Τα νούμερα είναι αυτά που είναι αλλά αξίζει να αναφέρουμε την βελτιστοποίηση στο σύστημα διαχείρισης και το highlight που δεν είναι άλλο από την προφόρτιση του turbo ώστε αυτό να διατηρεί σταθερό ρυθμό περιστροφής σε μεσαία φορτία και κατά συνέπεια, να βελτιώνεται δραστικά η απόκριση στο γκάζι. Σε κάθε περίπτωση, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το κλασικό σύστημα τετρακίνησης της Volkswagen, οπότε τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 4.6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 270 km/h!

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που κάνει το Golf R 333 “Limited Edition”. Η εταιρία πρόσθεσε το εκθαμβωτικό “Lime Yellow Metallic” χρώμα στην ήδη υπάρχουσα παλέτα και όντας το πρώτο προϊόν της Volkswagen R του οποίου η παραγωγή περιορίζεται αυστηρά στα 333 κομμάτια, διαθέτει και την ανάλογη πλακέτα στο εσωτερικό που το αποδεικνύει. Φυσικά, ο standard εξοπλισμός είναι υπερπλήρης με δερμάτινο σαλόνι, IQ.LIGHT LED matrix φωτιστικά σώματα, adaptive cruise control και ολόκληρη την σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης IQ.Drive και ένα premium ηχοσύστημα της Harman Kardon που αγγίζει τα 480W ενώ standard επίσης είναι οι 19άρες “Estoril” ζάντες ελαφρού κράματος που επενδύονται με semi-slick ελαστικά και η R Performance εξάτμιση που εξέλιξε η Akrapovic και περιλαμβάνει σιλανσιέ από τιτάνιο!

Όπως καταλαβαίνεις, το Volkswagen Golf R 333 Limited Edition είναι μία πολύ ειδική πρόταση με υψηλή αξία λόγω της περιορισμένης παραγωγής και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του βεβαίως, που ξεκινά στην Γερμανία από τα €76.410. Αν αυτό δεν σε αποθαρρύνει, να σου πω ότι οι παραγγελίες ανοίγουν στις 2 Ιουνίου και η παραγωγή όλων των “333” είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Επιπλέον, η Volkswagen θα διοργανώσει ένα ειδικό event στο Autostadt για όλους τους αγοραστές του Golf R 333 Limited Edition που θα παραλάβουν το όχημα τους από το Wolfsburg αυτοπροσώπως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό