17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Volkswagen – Μετά τα μέσα της δεκαετίας το ηλεκτρικό των €20.000

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, δεν απευθύνονται σε όλους. Ακόμα και με τις επιδοτήσεις, απευθύνονται σε εκείνους που έχουν την δυνατότητα να διαθέσουν από €30.000 και άνω οπότε στην πραγματικότητα, δεν αποτελούν μία βιώσιμη λύση κινητικότητας για τις μάζες. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Το κόστος των πρώτων υλών και η ανεπάρκεια των υποδομών φόρτισης εμποδίζουν την περαιτέρω διείσδυση της τεχνολογίας αλλά αυτοί δεν θα είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για πάντα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Volkswagen, Oliver Blume, ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες των €20.000 μπορεί να γίνει πραγματικότητα αλλά όχι πριν τα μέσα της δεκαετίας. Ο βασικός μοχλός για την ουσιαστική μείωση της τιμής είναι η μείωση του κόστους των μπαταριών που αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν το ακριβότερο εξάρτημα ενός EV και η γερμανική εταιρία ήδη έχει καταστρώσει σχέδια για την παραγωγή μία ενοποιημένης κυψέλης μπαταρίας που θα μειώσει δραστικά το κόστος – πιθανώς κατά 50%!
Να θυμίσουμε ότι η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της να λανσάρει την έκδοση παραγωγής του ID2all concept μέχρι το 2025. Μία έκδοση παραγωγής που εφόσον όλα εξελιχθούν καλώς θα προσφέρει χώρους μεσαίου hatchback στο αμάξωμα μεγέθους Polo, αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων, φόρτιση που δεν θα απαιτεί πολύ περισσότερο από 20 λεπτά και όλα αυτά, σε μία τιμή της τάξης των €25.000. Στα τέλη του Ιουνίου δε, η εταιρία είχε αναφέρει ότι εξελίσσει και την entry-level πρόταση της στην κατηγορία των ηλεκτρικών, ένα μοντέλο με αρχική τιμή €20.000 αλλά χωρίς να παρέχει περισσότερες πληροφορίες. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό το μοντέλο θα έρθει κάποια στιγμή κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας. Τώρα όμως ξεκινά και ο αγώνας των εταιριών για να πειστεί το αγοραστικό κοινό για την τεχνολογία και αυτός είναι ένας δύσκολος αγώνας που γίνεται ακόμα δυσκολότερος αν μειωθούν ή καταργηθούν οι επιδοτήσεις που παρέχουν ακόμα οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό