24.9 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

vivo Origin OS 4: Βελτιωμένη διαχείριση ενέργειας και απόδοση μνήμης στο επίκεντρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Το vivo Developer Conference ξεκίνησε με την παρουσίαση του λειτουργικού συστήματος Origin OS 4, το οποίο βασίζεται στο Android 14.

Το Origin OS 4 φέρνει ένα σωρό νέες δυνατότητες, επανασχεδιασμό UI και βελτιώσεις στην απόδοση, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι προγραμματισμένο να βγει εκτός Κίνας. Oι διεθνείς μονάδες είναι επιβεβαιωμένο πως θα λάβουν το FunTouch 14.

Οι βελτιώσεις στην απόδοση περιλαμβάνουν ταχύτερη απόκριση της εφαρμογής, η οποία ενεργοποιείται από μια “εικονική κάρτα γραφικών”. Μειώνει τους χρόνους ανοίγματος και κλεισίματος των εφαρμογών κατά 36% και ενισχύει τη σταθερότητα του ρυθμού καρέ κατά 70%.

To λειτουργικό σύστημα δίνει μεγάλη βάση στην εργασία στην οθόνη, εκχωρώντας περισσότερους πόρους από την CPU και την GPU και αποκλείοντας «άσχετους υπολογισμούς».

Προχωρώντας στις οπτικές βελτιώσεις, έχουμε πάνω από 2.000 επανασχεδιασμένα εικονίδια για τη βελτίωση της οπτικής άνεσης. Η εταιρεία έφερε μια προσαρμοσμένη γραμματοσειρά vivo Sans σε ολόκληρο το σύστημα, ενώ υπάρχουν επίσης αλληλεπιδράσεις διεπαφής χρήστη με εφέ θόλωσης σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένες ταπετσαρίες και προσαρμογές οθόνης κλειδώματος.

Η νέα έκδοση του Origin OS έρχεται επίσης με vivo smart car 4.0, την εναλλακτική της μάρκας για το Android Auto, το οποίο δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα. Πρόκειται, δηλαδή, για τη διεπαφή που λαμβάνετε όταν συνδέετε το smartphone σας σε υποστηριζόμενα αυτοκίνητα.

Άλλα χαρακτηριστικά είναι ο νέος βοηθός Blue Heart Jr V, που υποστηρίζεται από AI, και το Health, το οποίο παρακολουθεί τις έξυπνες συσκευές άλλων μελών της οικογένειας σε ένα προσεγμένο widget. Δεν υπάρχει κάποιο πλάνο γι’ αυτά να κυκλοφορήσουν εκτός Κίνας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό